day_colours.jpg Varje dag har en färg. Kung Rama IX - Bhumibol Adulyadej - är född på en måndag. Alltså är hans färg - gul


Stieg.jpgGår som en dans Försäljningen av Stieg Larssons milleniumserie går som en dans även på polska som ju också är en dans.
road_bump.jpgVägbula Speedbumps, heter det vägbulor på svenska, är det yttersta beviset på människors dumhet. En förare kan inte själv avgöra när farten borde saktas ner, det måste en vägbulebyggare tala om. Nu verkar det även gälla cyklister, åtminstone på den nybyggda förlängningen av kanalgatan mellan Hua Hin och Cha Am. Kanske är det världens enda cykelbana med farthinder.

fyrkant.jpgVägledning Vägskyltar och översättningar verkar inte höra ihop. Vi tror att det är en korsning som kommer, men det kan ju vara ett torg också. Om korset varit rött kunde det vara röda korsets bloddonationsstation som dyker upp. Det kanske är ”a square head” som översatt. På thailändska står det i alla fall ”khaang naa”(framför) och ”sii jääg” (korsning) alltså står skylten framför en korsning.