Print this page

Höja det kollektiva medvetandet

Web TVHon kommer från Sorsele och var Sveriges första kvinnliga sportjournalist. Det var på Karlskoga Tidning och året var 1976 samma år som hon var klar med sin utbildning till journalist. – En mycket lärorik tid och oerhört stressig, säger Erika Mikaelsson.

Vände hemåt

Så småningom bar det norrut igen och Norrbottens Kuriren blev hennes arbetsplats. Hon har hunnit med att jobba på lokalradion och regional-TV också. Mellan åren 1990-92 syntes hon som studioreporter på Rapports sena nyheter. Allt bildar den bakgrund som lett till ett nytt projekt som hon är mycket entusiastisk inför.

WEB-TV

Non Profit Media Foundation heter stiftelsen som vill höja det kollektiva medvetandet. Och hur gör man det på enklaste sätt? – Man använder nätet som många människor redan gör, är svaret från Erika. Ett globalt nätverk, WEB-TV med kontor i varje land. Tanken är att utsatta människor ska utbildas till reportrar. – Vi tror att det finns många potentiella reportrar som kan göra bra reportage med lite vägledning, säger hon. Vi förstod också att det är viktigt att de som rapporterar, bor och verkar i det området de rapporterar ifrån.

Framtiden Media

Projektet är i sin linda men vi är övertygade om att Erika kommer att genomföra sin idé. Kursen hon kommer att anordna i Thailand, närmare bestämt i Ban Phe på östkusten söder om Rayong, har en direkt koppling till hennes idéer om det globala nätverket av nyutbildade reportrar. Kursen går under namnet Framtidens Media med underrubriken Den nya Journalisten. Tidpunkten är satt till januari år 2013. Vi förmodar att deltagarna kommer att få reda på hur framtidens media kommer att se ut och hur de som förmedlar nyheter ska bete sig framför kameran.

Read 9268 times