Håkan Wallenius startade Thailands Posten 2002 efter att ha grundat och arbetat med Bangkoks första gratis nöjestidning "Guide of Bangkok" i 10 år. Thailandsposten, även den gratis, har utvecklats med åren och är nu en eftertraktad tidning. Den ges ut i 4 nummer per år. Oktober-November, December, Januari-Februari och Mars-April.

Genom åren har mer eller mindre kända personer och företeelser blivit föremål för artiklar. Tex. Sjökaptenen från Torup, Norrmalmstorgs mannen Jan Olsson, Mr. Reflex och många andra. Vi har skapat ett arkiv, väl värt ett besök, med artiklar från tidigare nummer. Välj "Arkivet" från menyn

Thailandsposten vill visa att Thailand inte bara är stränder, barer och golfbanor. Här finns massor att se och många intressanta människor att möta.

Vi värnar också om vår integritet och har ett valspråk som är "Vi skriver bara om saker vi tycker om" Huvuddelen av det vi skriver om är självupplevt. Vi är på plats och möter människorna. Som alla andra tidningar har vi medarbetare som hjälper oss lite då och då. huvuddelen görs dock av Håkan.

Intensivt arbete
Man kanske kan förledas att tro att ThailandsPosten har en redaktion med alerta medarbetare samt journalister i alla hörna av Thailand. Där måste vi, som Brasse Brännström säga "fel fel fel". Tidningen görs till 90% av Håkan. Han reser runt, tar kontakt, intervjuar, tar bilder och skriver. Dessutom säljer han annonser och gör grund lay out. Det är det digert arbete och mellan september och mars är det högtryck. Allt skall samlas in, kontrolleras, eventuellt skrivas om och korrekturläsas. Dessutom skall rätt bild in på rätt ställe.

Ni som varit i Thailand några gånger vet att uppfattning om tid och rum här skiljer sig från den vi har med oss. Många företagare har anammat den uppfattningen och väntar in i det sista (ibland längre) med att skicka material. Bilder kan komma i fel format eller storlek och ibland på fel saker. Varje tidning har en dead line för tryck och den måste hållas så att man inte hamnar längst bak i kön på tryckeriet igen. "Stoppa pressarna" fungerar inte utan det gäller att få ihop tidningen i tid.

Jag vet inte hur många gånger Håkan sagt "Jag lägger av med det här" eller "Det är helt tomt. Inga idéer". Likväl får du en ny fräsch och efterlängtad ThailandsPosten i tid. Med sina dryga 30 år i Thailand har han sett, hört och upplevt det mesta.

Nästa gång du bläddrar i ditt exemplar av ThailandsPosten. Skänk en tanke till redaktionen som samlat in, fotat, skrivit, korrekturläst och layoutat.

Vi glömde ju bort att nämna att ThailandsPosten är, så vitt vi vet, den enda rökfria tidningen i världen. Det är rökförbud när du läser den.