Det svänger i byggsvängen

Det svanger PlazaKoh Chang har i rekordfart gått från små bambuhyddor på stranden till välbyggda riktiga hotell med många våningar och rum. Under de senaste två åen har det varit en mängd nybyggen och betydligt mer planering bakom utvecklingen. Det finns inte många markbitar kvar att bygga på eftersom stora delar av ön är nationalpark.

Helis Kitchen

Christian Widing från Logans känner Chang väl. De byggde Buffalo Bill Boutique Hotel och Restaurang för åtta år sedan när Hat Sai Kaow såg helt annorlunda ut. På den tiden hette hotellet Logans Guesthouse och restaurangen Helis Kitchen. - Då var det för tidigt att projektera ett condominiumkomplex med tillhörande shopping plaza, säger han. Vi förstår att rätt tid har kommit nu när Chang är mer organiserat och infrastrukturen mer utvecklad.

Tuffa miljökrav

All byggnation på Chang är under ganska tuffa krav ur att miljösynpunkt. – Vi var medvetna om det så vi samarbetade med en norsk professor i ämnet, Hans L Dragsnes. Kommunstyrlesen på Chang deltog förstås också aktivt.Tillsammans utarbetade vi en manual som ska följas punkt för punkt för att man ska få alla tillstånd som behövs, säger Christian. Det är bra att man värnar om nationalparken Chang.

Bo bra

Det finns tre anledningar till att människor vill investera i boende på Chang. Den första är att många vill ha ett modernt boende med sovrum, vardagsrum, kök och stor terass när ön besökes. - För att få den standarden i ett hotell får man betala minst 10 000 baht per natt, säger Christian. Den andra anledningen är att många vill äga sitt boende. Det gör att man känner sig mer behörig i Thailand. Mer hemma.

Bra investering

Den tredje anledningen är den ekonomiska. Just nu känns det rätt att investera på Chang. Det är fortfarande relativt billigt att köpa bostad på ön.- Vi kommer att hjälpa till med uthyrning om ägarna till lägenheterna vill, säger Christian. Ett sätt att finansiera köpet. Att kombinera modernt leverna med lite mer avslappnad östil är precis vad många vill ha. – Vi har tänkt bygga butiker i bottenvåningen. Där blir det bara uthyrning för vi vill inte ha några högljudda musikbarer. Vi vill gärna göra plazan till ett mysigt torg med lite italiensk touch. Gärna caféer, små mysiga restauranger, boutiqer etc. säger Christian.

Begränsad biltrafik

Det låter hemtrevligt och vi förmodar att det kommer att planteras träd på den öppna ytan framför butikerna. All biltrafik kommer att ske på baksidan där det kommer att finnas perkeringar och det blir t.o.m. en parkering under delar av byggnaderna. Avatara som projektet heter gränsar till en nationalpark på baksidan så där kommer det inte att byggas något. Nedre våning med butiker, tre våningar med lägenheter, en takpool med utsikt över havet och alla andra nödvändiga bekvämligheter känns det som om Avatara Residence Koh Chang, White Sand Beach är ett genomtänkt projekt. Ett namn som börjar med ett stort A och som dessutom har ett A som varannan bokstav kan nog inte gå fel.

Faktaruta

Projekt namn: Avatara
Byggherre: Logans Thailand. Co. Ltd.
Tele: +66 (0)82 255 5993
E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.avatararesidence.com
www.logansthailand.com

Read 106 times

Antal besökare

I dag502
Månaden49160
Totalt388330

Google annons

Copyright

Copyright © 2004 - 2019 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework