Att äga hus i Thailand

Vi har i den förra artikeln redogjort för vad som gäller vid köp/ägande av en lägenhet (condominium) i Thailand. Vi ska nu gå in på reglerna vad beträffar hus. När det gäller betalning av hus och tomt gäller en annan regel beträffande betalningsförfarandet. Du behöver inte föra in pengarna i Thailand som utländsk valuta. Du kan t.ex. betala med medel som redan finns i landet.

Bangkoks dockkonstnär Irma Gustafsson

Ibsens "Dockhem" ger dej ångest. Irma Gustafssons dockhem inspirerar. I 57 år har Irma bott i Bangkok. Hon ar en intressant kombination av affärskvinna och konstnär och finns med i Tatler Magazine bland  mest inflytelserika personer i världen.

Bullrigt göteborgsk med glimten i ögat

Det skramlar i köket när vi besöker Tre Kronor, svenskrestaurangen på Soi 51 i Hua Hin, ett stenkast från havet. Cherry som lagar thaimat finns i restauranglokalen så vi är nästan säkra på att det är David Larsson som rör om i grytorna. Det tar en stund innan han dyker upp. Lite bikerlook, långhårig med svans a la förre finansministern Anders Borg innan han blev feg och klippte sig.

Från babord och styrbord till matbord

Det blir många förkortningar, abbreviationer som det heter på finspråk. SMS står för de mesta för short message service men på MS/Sunflower, både båt och restaurang, står det för Stikkan/Matte/Stuart. Det sägs att det går att skicka upp till 160 karaktärer via SMS och efter att ha träffat trojkan inser vi att de nog blir ungefär så många karaktärsdrag hos bara tre människor.

Kvinnor med sinne för affärer

Det sägs att bakom varje framgångsrik man står en kvinna. Men vem står bakom en framgångsrik kvinna? I Thailand är nog svaret familjen och då ofta andra kvinnor i familjen. Vi har träffat tre väldigt drivna affärskvinnor som vi inte kan undvika att bli imponerade utav. De är väldigt olika men en sak har de gemensamt, beslutsamheten att lyckas

Tre traditionella trotjänare förädlade på Dive Zones trädgårdscafé

Tre svenska klassiker till kaffet presenteras här. Ett måste om du är i Mae Phim.

Vi vill slå ett slag för musik

Om ni inte redan lagt märke till helsidesannonsen från New Nordics musikfestival i januari och februari vill vi påpeka att det är världsartister som uppträder på New Nordic STEAKS, GRILL &WINERY på Marcus Pratamnak Soi 4 Pattana, beläget på höjden mellan Jomtien och Pattaya. Så här ser artisuppbådet konsertschema ut.

Ät glass i sval miljö

Det är en varm dag på stranden och glassbegäret gör sig påmint. Men det är jobbigt att äta glass i solvärmen och om man inte slukar den smälter den blixtsnabbt. Känns tankarna igen. Örjan som driver Viva Supermarket bestämde sig för att göra det bekvämt att äta glass.

Thailändska hantverkares alldeles egen representant

Många som besöker Thailand har säkert åkt förbi en byggarbetsplats någon gång och förfärats över barnen som leker bland cementblandare och byggställningar. I Hua Hins ytterområden finns det gott om ananasfält, också där finns det barn eller i alla fall väldigt unga människor som plockar den taggiga frukten.

Mumsa Resort är barnens egen thailändska bullerby

Sang Arun Beach ligger cirka tre kilometer från Huay Yang och vill gärna ses som en egen strand inte en del av Huay Yang, inte ens som södra delen av Surin Beach. Tim Bothner en f.d. IT-konsult från Norge hävdar bestämt att Mumsa Resort inte ligger i Huay Yang. När det gäller Tim är det lite av en solskenshistoria.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag995
Månaden17988
Totalt1766756

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework