Hälso-frukost mot Amerikansk-frukost (välj själva)

Det sägs att frukost är det viktigaste målet på dagen. Att starta dagen med att få i sig hela kostcirkeln ger energi för åtmisnstone förmiddagens bravader. Om man reser mycket och bor på olika hotell och gästhus finns det nästan alltid möjlighet att välja vad man vill äta från en meny eller också gäller det att slå sig fram till godbitarna på en byffé.

Vad gör vi?

Vi människor är underliga vi spenderar massor med tid vid datorn för att få kontakt med människor vi inte känner och aldrig kommer att träffa och har därför inte tid att träffa våra närmaste vänner och släktingar.

Låååångsam

I Arsenal har man en toppforward från Marocko som heter Marouane Chamakh. Åtminstone på thailändska är det inget vidare namn för en toppforward. ”Chamakh betyder nämligen väldigt långsam.

Åtta dagar i veckan

Om inte människor vill åka till Kina får väl Kina komma till människorna. China Town i Bangkok är en av stadens äldsta stadsdelar och genomgått väldigt små förändringar de senaste hundra åren. I China Town är det Small and Medium Sized Enterprises (SME) som gäller och det heter förmodligen familjeföretag på kinesiska. Köpa för en krona och sälja för två är grundfilosofin.

Simply Scandinavian Festival på Rembrandt Hotell

En kulinarisk resa i det skandinaviska köket och levande jazzmusik bjuds det på mellan November 24 och December 2, 2012. Och det är inte vilket jazzband som helst utan de mycket rutinerade Stockholm City Jazz Quartet. Redan förra året besökte bandet Rembrandt och för många blir det ett kärt återseende.

Delar med sig av sin erfarenhet

Fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson, 64, är tillbaka i Thailand – igen. Den här gången som teknisk direktör i BEC Tero Sasana, en Bangkok-klubb som har stora planer inför framtiden. Bland annat byggs en ny, egen stadion som invigs om ett år.

Nya lärare och nya elever

Det skulle vara fysisk aktivitet när vi kom till Quality Swedish School på Kamala Beach men det regnade. Det förklarade i alla fall varför Per Wretbäck gick omkring i en Liverpooltröja och kortbyxor. Nu är ju klädstilen lite avslappnad ändå bland både elever och lärare och vi förmodar att inte lärdom sitter i kläderna. Eleverna sysslade med frågesport och undrade vilka tre färger bilarna hade som tillverkades i Gävle.

Ju fler kockar ju bättre soppa

Ju flera kockar ju sämre soppa sägs det. Det stämmer dåligt när det gäller Two Chefs restauranger på Phuket. När vi letade efter en av de två nya ”bakfickorna” som öppnades i juni sa chauffören. –Jag har sett skylten, jag känner igen silhuetten av två kockar med kockmössa och orden Two Chefs.

En bit av Texas på Phuket

Cornflakes från Kellogs i en djup tallrik med massor av remoladsås på toppen, det är nachos för en del. Andra anstränger sig betydligt mer. På Texas hemtillagas krispiga nachos i köket och en fylld korg serveras med fyra briljanta såser i små skålar.

Phuket en Ö i ständig förvandling

För att ta det i kronologisk oordning eller okronologisk ordning om det passar bättre. En något hårdhänt landning till trots går allt som en dans genom flygplatsen om man inte behöver vänta på något bagage. Risken att få en sargad hälsena kan inte förringas när soltörstiga turister skyndar sig att ha semester och vildsint svingar otympliga bagagevagnar.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag766
Månaden30569
Totalt1881921

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework