Rembrandt i ny inramning

Hotellet har 407 rum med hög beläggning. Att checka in på 24 våningen och äta frukost där är ett privilegium många förunnat. Eric Hallin är ständigt närvarande och har ett ord till övers för alla gäster känns det som. Från 24 våningen är det en härlig utsikt över de närmaste omgivningarna av Sukhumvit soi 18.

Nordboere i Thailand

Langt nord i Norge fins et lite fiskevær/fiskerlandsby som heter Bugøynes med 220 innbyggere. I julen befant cirka 10 prosent av befolkningen seg i Thailand, nærmere bestemt Jomtien, Pattaya District. Fiskerlandsbyen Bugøynes ligger i Finnmark fylke, nærmere bestemt Sør-Varanger kommune.

Farlig på stranden

Så skjedde det som vi lenge har ventet på. At noen skal bli skadet, i verste fall drept; under svømming utenfor sikkerhetssonene som er tydelig markert med bøyer. Vi har sett det mange ganger, nå sist på en av Koh Samets strender, turister som ikke bryr seg om hvor det er trygt å bade i sjøen.

Nu slingrar vi oss in i ormens år

Vi fortsätter att följa våra traditioner och informerar om den kinesiska månkalendern. Västernvärlden har hamnat i år 2013 som bygger på solvarv och Kristi födelse. Riktigt så är det inte här i Asiens. I Kina blir det 4710 den 10 februari och i Thailand blir det 2556. Det är ormens år och en vattenorm som är lite kyligare och förstås också passar in i Vattumannens era som redan påbörjas

Handhar Harrys

Om handhavandet av Harrys på Patong är lika handfast som handskakningarna är Harrys i goda händer. Både Tobbe och Daniel visade handlingskraft när de beslutade sig för att köpa in sig i Harrys restaurang. Tobbe Melinder för två år sedan och Daniel Flod förra året.

Hej Phuket

Ett nytt lokalt magazin på Phuket som heter Hej Phuket har en ny chefsredaktör.
Mehmet Yousseinof heter han och för er som undrar är hans svenska klanderfri och dessutom skriver han alla artiklar på just svenska. Februarinumret distribueras säkert samtidigt som Thailands Posten och om ni inte vill läsa om övriga Thailand utan bara Phuket är Hej Phuket en utmärkt produkt.

Hundra procent svenskthailändare

Siva Sirirat och Marcus Preecha Nilsson har thailändska föräldrar, har bott och studerat i Sverige. Dessutom har båda flyttat tillbaka till Thailand och bor numera på Phuket men jobbar på olika stränder, Kata och Kamala.

Hur fullt kan det bli?

Lördagen den 5 januari 2013 hade vi bestämt möte på restaurangen Karlssons Patong med Mehmet Yousseinof, chefsredaktör på det nya svenskspråkiga magazinet Hej Phuket. Mer om det på annant håll. Föga visste vi att Kent Holmgren hade skrivit en skylt där det stod ”IKVÄLL JVM FINAL Sverige – USA”. 

I sakta mak

Vi checkade in på Khao Lak Inn och fick ett jätterum med balkong ut mot gatan, precis perfekt. Eftersom Khao Lak är ett relativt lungt ställe med många barnfamiljer och städade par som besökare är det i det närmaste inget som stör efter klockan 22.00. Inte ens motorsay utan ljuddämpare.

Lantaveteraner

Husbyggen. Nya lyxresorter. Svenska skolor. Det händer massor på ”svenskön” Lanta. ”För åtta år sedan hajade vi till om vi såg en turist med resväska. Idag funderar vi på om folk som har ryggsäck har hamnat på fel ö”, säger Ulf Pettersson på skandinaviska Lanta Diver.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag228
Månaden20435
Totalt1797848

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework