Från duschrum till resort

För 28 år sedan kom Jon Doty till Thailand och Laem Mae Phim. Vi förmodar att han var ett pittoreskt inslag i gatubilden med sitt blonda långa hår. – Det började med att vi byggde duschar och toaletter för de badande på samma ställe som Villa Bali Resort & Spa finns idag, säger Jon. Förmodligen väldigt uppskattat eftersom det inte fanns någon liknande inrättning utefter strandgatan i Laem Mae Phim för 28 år sedan.

Svenskskola i Ban Phe

Svenskskolor finns redan på Lanta, Kamala Beach på Phuket och på Nishavilles område i Huay Yang. Nu är det dags för en skola i Ban Phe eller rättare sagt i Chakpong som ligger mellan Ban Phe och Laem Mae Phim.

Huay Yang en regnig dag i juni

Det är midsommartider i Sverige och inte så många svenska husägare befinner sig i Huay Yang under tiden maj-augusti. Ett alldeles utmärkt tillfälle att besöka byn Huay Yang. De som är kvar har tid att sitta ner och prata. Informationen flödar om vad rörelseidkare sysslar med under lågsäsong för att vara ännu bättre förberedda till kommande högsäsong.

Khao Takiab

Takiab är thailändska för ätpinnar. Anledningen till att fiskebyn 6 km från Hua Hins centrum har fått det namnet är att berget är relativt litet, lika litet som ett par pinnar man äter med. Berget som också heter Khao Takiab delar strandremsan i två delar med en mer privat strand söder om berget.

Thailandsforum

Nicklas Uddman är rätt man på rätt plats när det gäller att hålla i ett åsiktsforum på webben. Definitivt om det handlar om Thailand och det gör thailandsforum. Nicklas har bott till och från i Thailand sedan 1991 och jobbat med olika nationaliteter och olika saker. Allt från konfektion till att producera hemsidor. Dessutom är han en ivrig fotbollsspelare som spelar med många olika lag just för tillfället.

Hemma hos Kanit

Home Phu Toey är Kanit Wanachotes paradis. Det är också dit vi åker för att känna oss ”sadoak” ungefär behagligt bekväm och för det mesta blir vi t.o.m. ”sadoak sadoak” d.v.s. dubbelt så behagligt bekväma. Egentligen vill vi inte skriva om Home Phu Toey, för tvärtemot Khun Kanits givmilda karaktär, vill vi gärna behålla det här stället för oss själva.

Miljöbåt

En katamaran, tretton meter lång och sju meter bred, med plats för fyrtiofem passagerare och fem besättningsmedlemmar. En jacuzzi, vattenrutschbana och ett väl tilltaget ljudsystem kopplat till två trettiotvåtums LCD TV-skärmar. Sköna fåtöljer, en bar och datorer . Däcket är täckt av ett tak, det finns möjlighet att skydda sig mot regn och vind med hjälp av nerfällbara sidodraperier. Dessutom praktiska ting som dykplattform och fiskedäck. Allt det här kan nog sägas om många båtar men Sun Cat I är speciell.

Elektricitetsvisan

I Thailand säger man electric city om elektricitet. Det blir fritt översatt elektrisk stad. Och nog är det så i alla tätorter i Thailand, mycket elektricitet. Däremot är ofta installationen rena djungeln med elledningar som lianer. Vi har fått möjligheten att titta igenom en rapport och med anledning av den ser vi oss föranledda att höja ett varningens finger.

juli - Augusti 2011

I skrivandets stund den 21 juni 2011 påminner de nedärvda nordiska generna om att det är midsommar. Någon riktig midsommar firas ju inte så ofta eftersom någon har bestämt att midsommarafton ska infalla på en fredag mellan den 19 och 25 juni. Det är sommarsolståndet som generna påminner om. När dagen är som allra längst. Det är nog väldigt länge sedan midsommarafton firades just den 21 juni.

The Resort Restaurang

En restaurang som kallar sig själv för The Resort, rätt och slätt, måste undersökas. Den ligger i Kanchanaburi på gatan som ringlar sig utefter floden från den berömda bron över flloden Kwai (uttalas ”kvä”) österut. På vänster sida av vägen ligger ett vackert hus byggt i gammal kolonialstil. Högt till tak med gamla klockor på väggarna.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1014
Månaden18007
Totalt1766775

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework