Dansar på rad

Linedance är en hel vetenskap och innan vi träffade Ronny Lindbom måste vi erkänna att det var ett vitt fält på vår kunskapkarta. Av namnet går det att förstå att de dansande står i rader, det är ingen pardans även om de i samma rad kan interagera med varandra. Danserna är uppbyggda av olika stegkombinationer som beskrivs i stegbeskrivningar och det finns så många som 60 000 olika danser.

Tempelväveri uanför Kampheang Phet

Strax utanför Kamphaeng Phet, ca 25 km, ligger en liten by som heter Nikhom Thung Pho Thale Moo 2. I den byn finns ett tempel, Wat Maha Pho Mongkhon och där har munken Phakrue Ophat initierat ett väveri. Fyra vävstolar har införskaffats och för tillfället är det åtta människor som väver tyger med mönstret  Mat Mee som grund.

Tan-Diau Food Park

Det är på en s.k. food court thailändare föredrar att äta. De finns på varuhus och på en mängd andra ställen i Thailand. Idén är enkel. En mängd bord och stolar placeras centralt och runt omkring byggs en mängd små bås som fungerar som butiker av diverse slag. Det är förstås i stor utsräckning mat som tillagas i butikerna.

Medithairranien i Mae Phim

”Meze” är ett gemensamt namn för en mängd smårätter serverade i restauranger med medelhavsmat som grund. För att vi skulle få en inblick i Mezetto (namnet kanske har med ”meze” att göra) i Mae Phim grabbade vi tag i restaurangchefen Pierre Gallemaert.

Irländsk Pub i Hua Hin

Gatan som går mot stranden mellan Centara Grand och Hilton, Damnernkasem Rd. har blivit begåvad med en irländsk pub. Det är Father Ted’s Irish Pub & Steakhouse med levande musik och en mängd storbildsteven för sportälskare som slagit upp sina portar. Den grandiosa öppningen gick av stapeln den första december 2015 med stort pompa och ståt

Bygg i samklang med naturen

Med den moderna byggtekniken i åtanke undrar säkert många varför ingen verkar vara intresserad av att ta vara på vad naturen har att erbjuda. Det är höga murar, mörka tak, solida cementblock och ingen som helst tanke på att spara vatten. Husen står nästan på varandra för att få ut så många tomter som möjligt på den mark som finns till förfogande.

För väl att någon vill förvalta

På LARF:s nya kontor är det mer jo än ja, ofta uttalat på inandning. Det är så man gör i norra Sverige. Johanna härstammar från Härnösand, Hanele bodde i Boden, Jocke levde i Luleå och Johan med rötter från samma stad bidrar alla till att dialekter från norr vibrerar i luftrummet. Märkligt nog hamnade alla ”norrlänningar” på LARF år 2012. Att Johanna, Johan och Jockes namn börjar med jo är nog mer en slump.

Ge apan i dig en chans

År 2004 i oktober kom första Thailands Posten ut. På framsidan skrev vi att Fröken Thailand 2003-2004 är svensk. Hon heter Mix Haxholm i Sverige och Danmark för hennes pappa är dansk och mamma thailändsk, men hon växte upp i Sverige. När hon deltog och vann skönhetstävlingen i Thailand hette hon Jenjira Kerdprasop.

Legenden om Bang Kaew

Luang Puh Maak Metharee var en välrespekterad munk känd för sin barmhärtighet och omvårdnad av alla levande varelser. Tah Nim, en ålderman i byn Bang Kaew, belägen i distriktet Bang Rakam i provinsen Phitsanulok, hade en tik av inhemsk härstammning. Trots avsaknaden av andra hundar i området var tiken dräktig och Tah Nim ansåg därför att det var bäst att ge hunden till Luang Puh Maak Metharee som var abbot i byns tempel.

Nordmenn bygger slott i Thailand

Nordmannen Kurt Svendheim er mannen bak konseptet New Nordic Group som siden 2008 har satset tungt både med luksuriøse og enklere leiligheter for salg og utleie i Jomtien og Pattaya. Nå skal firmaet markere det 50. av de totalt 54 prosjektene som skal bygges, dette ved å bygge slott.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1177
Månaden23100
Totalt1829565

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework