Jul på svenska

Människor som åker förbi Scandinavian Village på julafton undrar säkert vad som försiggår. ”Nu är det jul igen och nu är det jul igen”, sjungs för full hals. Julbordet dignar av allt som ska finnas på ett svenskt julbord. Dessutom är området som Scandinavian Village är byggt på så nära Norden man kan komma i Thailand. Marken och lägenhetskomplexen ägs av ett thailändskt bolag som är helägt av de nordbor som bor där.

Goa ungdomar

Goa ligger i Indien men inte om man ska tro Mabel och Lasse Persson. För dem är goa helgöteborgskt som i uttrycket goa gubbar. Paret Persson kallar vi för ungdomar helt enkelt för att de har ett ungdomligt sätt att tänka. Lite till åren komna bestämde de sig för att tillbringa nio månader om året i Ban Phe strax söder om Rayong. Närmare bestämt vid havet, på en udde. Området heter Wang Kaew och lägenhetskomplexet, beläget i en park, heter Kap Creative. Det är här sjömanskocken Lasse och mångsysslande Mabel har ankrat.

Bo har hamnat i Bangsaen

Under sina femtio år till sjöss missade Bo Kamstedt många jular tillsammans med familjen. ”Min far ville att jag skulle studera på tekniska gynasiet i Helsingborg. För att komma in krävdes praktik och den skulle jag få under två månader på Rex cykelfabrik i Halmstad”, säger Bo. Första dagen på jobbet träffade han en farbror som böjt stänkskärmar i trettio år. ”Ska det bli min framtid”, tänkte Bo förskräckt och mönstrade istället på en båt som låg i hamn. Det blev totalt åtta timmar som cykeltillverkare. Nu har han hamnat på Scandinavian Village i Bangsaen, en stad nära havet, 866 mil söderut från Halmstad. Det är här han firar jul tillsammans med familjen.

Syssla med det du är bra på

Vi träffade på ett gäng unika företagare i Pattaya och Jomtien. Unika i den meningen att alla bestämt sig för att samarbeta. Under årens lopp har man hjälpts åt med diverse projekt och det är inte bara roligare det blir bättre också. Eftersom man ändå samarbetade var steget till ett närmare mer oficiellt samarbete inte särskilt långt. Man har bevisat att det fungerar genom att dra en miljon baht till välgörenhet via Chateau Dale Charity Music Festival den 16 augusti 2009.

Fotboll i något lägre tempo

Den 7 november kl. 16.30 gick en fotbollsmatch av stapeln på Salesianskolan i Hua Hin, granne med varuhuset Market Village. En gräsplan utan sallad och kanske mer att beteckna som en sandplan. Dojorna med skruvdobbar fick ligga kvar i bagen. För enkelhetens skull kan vi kalla laget Team Hua Hin 2009 (THH). Motståndet kom från ett hopplock av ungdomar över 35 från Bangkoks veteranliga. Mest engelsmän och alla med nummer 7 och namnet Ronaldo på ryggen.

Familjefik

Varje gång vi besökt Hua Hin har vi passerat en butik som heter The Baguette. En trevlig trottoarserveringar som kyls ner av kall ånga från fläktar ser spektakulär ut. Det är nästan alltid folk där och dörren in till cafét är rena svängdörren.Thailändare från Bangkok, huahinbor i form av både thailändare och långtidsboende europeer, alla verkar ha ett ärende till den här butiken.

Det var bättre förr

Vi upphör aldrig att bli förvånade över thailändares entreprenörskap. Plearn Wan är ytterligare ett exempel på att bara man drar åt samma håll kan det bli av. På Plearn Wan började man i liten skala med en jättestor entré men med väldigt få butiker innanför. Idén är att man ska sälja varor på gammalt sätt, maträtter, musik, väskor, kaffe, glass allt ska vara på det sätt som det var förr. Man hyr en liten butik eller ställer upp ett stånd på angiven plats

Anders Lundin tar Skansen till Huay Yang

Den 20 december 2009 invigs ett nybyggt villaområde i Huay Yang. Salaburi som området heter består av trettiofyra hus i två olika storlekar (två och tre sovrum). De flesta husen har egen swimmingpool och byggda i asiatisk stil men med västerländsk standard. Inflyttningsstart är början på december 2009.

Vart tar soporna vägen

“Soptippar är som guldgruvor”, säger Somthai Wongcharoen, Thailands återvinningskung. Det tar aldrig slut på sopor för det kommer nya varje dag på året. Guldgruvor som varken behöver utforskning eller utveckling, de finns överallt.

Svenska kvinnor från hela Asien

Den 28 oktober stod SWEA Bangkok (Swedish Women Educational Association) värd för 2009 års Regionmöte. För första gången i Asiens SWEA-historia inleddes dagarna med en golftävling, SWEA ASIA GOLF CUP. Denna gång spelade Bangkok och Singapore mot varandra. En läcker golfande kvinna utgör vandringspokal och Bangkok kammade hem segern.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag1128
Månaden23051
Totalt1829516

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework