Kulinarisk resa i Hua Hin

Generellt kan man säga att det finns tre zoner i Hua Hins restaurangvärld. De som vill höra havsbrus vid intagandet av föda hamnar mellan stranden och Phetkasem Rd. (genomfartsleden), mellan Phetkasem och järnvägen ligger bl.a. den populära nattmarknaden och högre upp mot bergen, efter att ha passerat järnvägen och innan man nått Elephant Village finns numera en hel del utmärkta matställen. Vi har besökt två, Casa Mia och Crepes & Co.

Den optimala kampsporten

I början på november 2012 invaderades Hua Hin av thaiboxningsivrare från olika delar av Sverige. Fem från Göteborg och hela åtta stycken från Mora Budoklubb. Dessutom träffade vi Luka som är svensk och bor i Hua Hin, en superfit engelsman vid namn John och Khun Vasant Ubolchart.

Majestic Creek in ny skepnad

Den en mil långa sträckan från ”bypass” till Majestic Creek via Wat Huay Mongkol är en behaglig tur genom thailändsk landsbygd. Vägen är väl underhållen och väl framme vid golfbanan är det omöjligt att missa entrén. Däremot kan det finnas en möjlighet att köra fel på väg mot klubbhuset.

Läge för lägenheter

Lite förenklat skulle man kunna indela condominiummarknaden i Bangkok i fyra zoner. De projekt som inte ligger längre än tvåhundra meter ifrån (Zon 1), de som ligger 500-1000 meter ifrån (Zon 2), de som ligger längre bort än en kilometer (Zon 3), från en BTS (skytrain) eller MRT (tunnelbanan) station. Det är avståndet från en station som avgör kvardratmeterpriset och köpintresset.

Lagstadgad jämställdhet

Frida Eek är forskare i arbets- och miljömedicin på Lunds universitet och har varit delaktig i en ny undersökning som fått fram en del intressanta fakta när det gäller att vabba bl.a. (vara hemma och vårda sjukt barn). Enligt undersökningen är det kvinnorna som tar största ansvaret när det gäller att vårda sjuka barn och tar även största ansvaret i den dagliga barntillsynen(51% av tillfrågade kvinnor tycker det).

Fyrtiofem riktigt goda råd

Regina Brett, 90 år från Plain Dealer, Cleveland , Ohio .
"För att fira att jag blivit äldre skrev jag ner 45 läxor som livet lärt mig och det är den mest önskade kolumn jag någonsin skrivit, min ”vägmätare” slog över till 90 i augusti” (läs till slutet)

Utsiktspunkt Thappraya

Amiral Krom Luang Jumborn Khet Udomsakdi eller Prins av Jumborn föddes som Hans Kungliga Höghet Prins Abhakara Kiartiwongse den 19 december 1880 som det 28 barnet till Kung Chulalongkorn (Rama V) och hans mor var Chao Chom Manda Mode av familjen Bunnag.

Äta i Ban Phe

Chadchaya Suwannachote allmänt kallad Khun Lek öppnade sin restaurang i juli 2012. Hon härstammar från trakten och har en stor familj som stöder henne. The Kitchen är mycket mer än en restaurang. Khun Lek värnar om thailändsk tradition.

Ohyra betalar ingen hyra

Om man får information från kunniga människor att en termitdrottning, beroende på vilken art, kan föröka sig 40-40 000 gånger på en dag blir man orolig. Att dessutom avkomman kan förflytta sig upp till 500 meter från ursprungsplatsen gör att bekämpningen av just termiter är någorlunda svårt (rejäl underdrift). De överlever t.o.m. under vatten upp till två månader.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag964
Månaden17957
Totalt1766725

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework