Två stora jazzfestivaler i december

Huvudattraktionen för Jazz Royale Festival är Dizzy Gillespie All Star Big Band och för Bangkok Jazz Festival kan nog Yellowjackets betecknas som publikdragare.Från storbandsjazz, extraordinära pianister och blåsare till gitarrhjältar. Kvinnliga jazzdivor och jazz med thailändska influenser finns med. Funk och bossanova blandas med jazz till en riktigt härlig musikpyttipanna.

Störst i Asien - tack vare Carola

Thailändska Tata Young är Asiens mest framgångsrika sångerska - tack vare svenska Carola. Men det vet hon inte själv. ”Carola, vem är det”, säger hon.

Sexigast

Runt om i Asien är thai-amerikanska Tata Young, 25, en av de allra största artisterna. Hon har sålt miljontals plattor, fått mängder med utmärkelser från olika musikkanaler, prytt omslaget på TIME Magazine och valts till en av världens sexigaste kvinnor av magasinet FHM. Rejäl draghjälp till framgången har hon fått från svenska Carola.

I jakt på den perfekta orkidén

Att anlägga en trädgård är inget problem det är att sköta den som tar tid. Orkideer är ett självklart val när det gäller blomprakt, fantastiska färger och hur många olika arter som helst. Måste vara lätt att välja och hitta. Trodde vi.

Inga orkideer på klong fjorton

Strax norr om Bangkok på väg mot Nakorn Nayok finns det en mängd ”klonger”, (ungefär grävd kanal). Klong fjorton har blosterhandlare på båda sidorna, alla tre kilometrarna. Det märkliga är att de är väldigt få som säljer orkideer. ”Nej, orkideer kräver för mycket omsorg”, sa man, blommar för sällan var en annan anledning och som slutkläm sa man att de kräver mycket vatten. Där tog man död på tre missuppfattningar i ett svep. Orkideer hänger ju i luften, behöver ingen jord och visst blommar de jämt och ständigt i alla fall på bild.

Från såpa till näringsliv – lukkröng under omvärdering

En rad lukkröng, barn födda av thai-västerländska par, har passerat i TPs spalter sen tidningen började ges ut.För lukkröng, som ordagrant betyder halvbarn på thailändska, är omhuldade här och förutspås redan innan de fötts en lysande framtid som artister. Och vi nordbor har bidragit till en hel del thainordiska stjärnskott i den här genren, till exempel Mix Haxholm och Ann Tongprasom på damsidan och Peter Corp Dyrendal på den manliga planhalvan.

Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp i Bangkok

Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp behöver knappast någon introduktion efter många år i musikbranschen. Det kan dock finnas saker som glömts eller aldrig skrivits om Sveriges kanske två mest erfarna musiker. Många känner till deras julkonserter med Peter Ljung som ackompanjatör, den betraktades nästan som en institution och var alltid utsåld. Det som inte alla känner till är att de turnerade över hela Sverige i femton års tid.

Western Corner-den nya puben i Bang Saen

Så blev den officiellt öppnad. Western Corner , puben i det västra hörnet av Scandinavian Village. Personal med cowboyhatt och rutiga gardiner, öl på fat och ölkorv, darttavlor och biljardbord. Det som ska finnas på en pub finns och kanske lite mer därtill. Man kan komma in till puben från båda håll och gäster utifrån är mer än välkomna. Priserna är humana och atmosfären får man på köpet med alla glada människor i lokalen. Under vinterhalvåret blir nog Western Corner en stor hit eftersom kundunderlaget växer så det knakar i Bang Saen. Sedan den först öppnade sina dörrar har den utökats med ett block och fått lte kvinnlig touch av Charlotte. Musiken har valts med omsorg och utökas nog med lite country & western under de närmaste veckorna. Ljus och ljud strömmar ut från lokalen och gatan utanför blir nog aldrig den samma lugna kostig som den en gång varit.

Smörgåsbord åt alla

Nästan varje gång vi besöker Globetrotter hittar vi Lasse skönt tillbakalutande vid ett hörnbord med en dagstidning i handen. Han har hittat sin plats på jorden och ser ut att vara helt tillfreds.

Livets skola

År 1947 föddes Lasse i Göteborg, närheten till havet och mamman som jobbade på en restaurang, i vilken Lasse spenderade mycket tid, skulle komma att forma Lasse som vuxen. ”Jag blev redan som sextonåring lite av en allt-i-allo på restaurangen, allt från kockhjälpreda till servitör, en form av livets skola samtidigt med mina andra studier”, minns han.

Jul med Arja Saijonmaa

Under jul och nyår kommer Arja Saijonmaa att gästspela på Scandinavian Village med uppträdanden på julafton, annandagen och nyårsafton. Hon behöver förmodligen ingen presentation efter många år i musikbranschen och så sent som i somras stor stjärna i ett tv-program där hon dansade tango. Arja kommer garanterat att mingla på Western Corner och är väldigt underhållande och kul att prata med.

Farväl till mögel

Ozonisatorn utvecklades för att användas inom industrin men har visats sig vara väl så användbar i andra sammanhang. För människor som mår dåligt av mögel eller bakterier som förorsakar dålig lukt i bostaden är den ett måste. I Thailand har den fått ett ännu vidare användningsområde med alla hotellrum och condminiums med problem beroende på klimatet. Den är dessutom billig i drift.

Inget velande hos Welanders

Vi skulle besöka Baan Suk Sabai 2 för att träffa Jan och Margareta Welander. Soi 102 fick vi veta, skulle vara där vi åkte av Phetkasem Road lite söder om Hua Hins centrum. Det visade sig att området låg ganska djupt in på soien, faktiskt så djupt in så vägen tog slut. Kändes lite som om Baan Suk Sabai var utslängd på mitten av en leråker och att inga vägar bar dit.

 

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag223
Månaden20430
Totalt1797843

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework