Det finns bara en Håkan Ericson

 - Jag har en plan, sa Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson spelad av Gösta Ekman, en ofta använd replik i filmerna om Jönssonligan. När vi fick förmånen att lyssna på Håkan Ericsons egen berättelse om hur det svenska U21- landslaget lyckades vinna EM-guld år 2015 insåg vi snabbt att just ordet plan hade en central roll i ”Sagan om U21-landslaget”.

Starkt namn för stark mat

Red Devil är familjen Richardssons domäner och där härskar Wanta och Fredrik, tillsammans med sina fyra barn, med oinskränkt makt. Efter att ha drivit restauranger på Kho Samet under några år beslutade familjen sig för att flytta till fastlandet. De hittade ett hus lämpligt för sin affärsidé och där öppnade de sin fjärde restaurang på åtta är. Ständigt lite bättre, ständigt fler maträtter men Phanaengen hänger alltid med. 

Nittiofyran himmelriket för matälskare

Dagtid lyses den upp av ivriga rörelseidkare och på kvällen av neon, mc- och billyktor. Det som inte finns på nittiofyran, finns inte, kanske en liten överdrift men ganska nära sanningen. Nittiofyran är gatan där Rudyard Kiplings utsago  ”east is east and west is west and never the twain shall meet”  kommer rejält på skam.

Klassiskt och modernt

En sportsbar och en restaurang åtskilda av en glassbutik kan kännas som en märklig kombination. Det är Urban Fuzion och The Admiral Bar & Grill vi försöker beskriva. Modernt och klassiskt i en salig blandning förenade via andra våningen.

Legal service

När vi besökte Norden Property i Chakpong mellan Ban Phe och Mae Phim träffade vi av en händelse juristen Rose Massa-Angkul som jobbar ihop med provinsen Rayongs riksadvokat Mana Santatipong. Det visade sig att de kunde hjälpa till med sådant vi behöver hjälp med.

Internet en viktig del av vardagen  

Vi får ofta frågor som rör internet och för att få lite grepp på det hela fick vi en pratstund med Rickard Kristiansson från Sanuk System. Att alla vill vara uppkopplade så fort som möjligt när de når sin destination har vi fått klart för oss och Rickard formulerar behovet så här.

Lte av varje #4

Thailands Posten är fortfarande, så vitt vi vet, världens enda tidning med rökförbud. Det gäller fortfarande och är från och med  nu utvidgat till att gälla även personer som läser över axeln, alltså smygröker och smygläser. Båda bör beivras. Ett par bra saker att ha koll på finns här också.

Tuxedo International tailor

TUXEDO International Tailor har öppnat en liten kontorslokal på Driving Rangen i Huay Yang där alla sorters dam- och herrkläder kan måttbeställas. Det finns gott om modeller och tyger att välja från. Kontoret kommer att vara öppet under hela högsäsongen fram till mars/april 2016.

En skola där man lär för livet

För att få reda på hur en skola fungerar är det bra att få ett samtal med ansvariga lärare och tillika ägare av skolan. Eva Myrheim och Ken Andersson gjorde sitt bästa att fylla i de luckor vi hade angående Alfa Education i Mae Phim.

Trehundra bergstoppar

När trähuset passeras strax intill den f.d. betalstationen visar det globala positionssystemet Khao Sam Roi Yot. Det känns som en utomjordisk plats med berg som omger ett våtland. En ring av berg som ibland öppnar sig för att låta oss åka till småbyarna vid stranden med vägbulor gjorda av rep.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1082
Månaden23005
Totalt1829470

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework