Lite av varje

Det finns en ort i Thailand strax söder om Chiang Mai som heter Saraphi. En ort där människor ser små ut beroende på den allé av gigantiska träd som kantar genomfartsleden. Jämför höjden på träden med människorna som är ute på en promenad. På thailändska heter träden just saraphi.

Hjälp med svenska språket

Svenska Skolföreningen Bangkok (SSFBKK) har existerat sedan 1970-talet. Föreningen har till uppgift att tillhandahålla kompletterande svenskundervisning för barn med minst en svensk förälder eller med andra kopplingar till Sverige ( 99% av barnen har svenska pappor och thailändska mammor).

Fastighetsmarknaden stadd i förändring

För några år sedan var fastighetsmarknaden i full galopp. Människor köpte hus via nätet utan att ha sett annat än en diffus bild på ett hus och någonstans i närheten en palm och en sandstrand. En kamrat som köpt en lägenhet i Bangkok sa ”stranden åker man till där bor man inte” men han var ganska ensam om den synen.

Trähästens år

Hästens år börjar 14/01/31 och slutar 15/02/18. Ett år som i kinesisk astrologi anses vara ett aktivt och lyckosamt år. Människor födda i hästens år arbetar hårt och har lätt att ta eget ansvar. De är kända för att vara sociala och vänliga men slår sig gärna för bröstet. Ädel och elegant, intelligent och vältalig, snudd på lite skrytig. Förändringar i livet är inget problem och en person född i Hästens år är oftast väldigt aktiv.

Fortfarande på toppen av Bangla

Man upphör aldrig att förvånas över hur många människor som tycker om hårdrock eller som det egentligen heter ”heavy metal”. En som har förstått att det bor en hårdrocksälskare i nästa varje person är Fredde som driver Rock City på Phuket.

En ljuvlig afton på The Frog

Efter en het dag på stranden går solen ner vid horisonten, mörkret och lugnet lägger sig på Lanta. Det är min sons födelsedag idag, det vill vi fira på en restaurang som är något utöver det vanliga. Enligt rykten på ön är The Frog just en sådan restaurang.

Kamala mer blågul

Den lite mer tillbakalutade atmosfären gör att det känns genuint thailändskt på Kamala. Det är långgrunt och därför barnvänligt. Strandliv är huvudsysslan och smågatorna strax ovanför den breda strandremsan är fyllda med matställen, barer och allehanda småbutiker.

Finne ro i Ko Si Chang

Den vesle øya med cirka 4500 innbyggere er utrolig sjarmerende. Og hvis man vil kan man her komme tettere inn i det ekte Thailand og dets folk.

Vi besøkte øya for første gang i fjor, da på en dagstur med en gruppe fra Stefans Guesthouse i Jomtien. Og ble av en eller annen grunn tiltrukket av den uten at vi vet hvorfor, derfor forlot vi nyttårsfeiringen i Jomtien, og ble på øya i tre døgn.

Turistlivet i en gate

JOMTIEN: SidegatenSoi 4 i Jomtien haren interessant miks av skandinaver og thailendere. Selvsagt er også andre europeiske land representert, men skandinavene florerer i flertall.

Med Dreamliner til Bangkok

Ja visst møtte vi skepsis fra allmennheten da flyselskapet Norwegians Dreamliner-billetter til Bangkok ble booket sommeren 2013. Medieoppslagene i kjølvannet av Dreamliners «barnesykdommer» som har fulgt i tiden etterpå, gjorde ikke skepsisen mindre.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag216
Månaden20423
Totalt1797836

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework