Från korv med bröd till full meny

Det skulle bara bli en korvmoj, en hål-i-väggen-variant. En korvmoj där man köpte en korv med bröd eller en enkel hamburgare. Lite som det såg ut förr i tiden i Svedala. Första året såg Siambylla ut precis så på Soi 3, Jomtien Beach Road.

Jomtien igen

Nostalgitrippar är bra för vilsna själar. Att med ett leende på läpparna tänka tillbaka på hur det var förr ger energi för framtiden. Jomtiens strandväg framkallar gärna tillbakablickar, därmed inte sagt att det var bättre förr. Men strandvägen var definitivt kortare bebyggd.

Gammal kärlek rostar aldrig

Bor man sex mil från treriksgränsen (Norge-Finland-Ryssland) försvinner solen den 22 november och kommer tillbaka i februari. Det är så det ser ut norr om polcirkeln. Kanske börjar man rent av undra om solen kommer tillbaka. Det faller sig naturligt att man försöker hitta solen någon annanstans. Randi Losoa och Tore Ingilœ har hittat den på Stefans Guesthouse Soi 4, Jomtien Beach Road i Chonburiprovinsen.

Sju år senare

Ban Phe var stället man åkte till Koh Samed ifrån och Laem Mae Phim var en strandremsa människor från Bangkok åkte till över en weekend och åt skaldjur. Ungefär så upplevdes området utefter strandvägen söder om Rayong. På vårt senaste besök i området fick vi en pratstund med många rörelseidkare utefter strandvägen mellan Mae Ram Pueng och Laem Mae Phim. Människor som gjort området till sitt hem de senaste sju-åtta åren.

Flytande marknad i kolonialstil

I förra numret skrev vi om Hua Hin Sam Phan Nam Floating Market som drivs av Ayoythaya Floating Market 2552 Company. På samma Soi, nämligen 112, finns också Hua Hin Floating Market som är byggd på ett 40-rai (en rai är 1600m²) stort område. Hua Hins lokala affärsmän ville bygga sin egen flytande marknad som svar på den större Hua Hin Sam Phan Nam som byggts och ägs av ett företag som har Ayutthaya som hemadress.

Hua Hins stadsberg

Det är säkert många som tagit vägen över stadsberget när trafiken är som värst mellan 16 -18.00. Men hur många är det som åkt ända upp till toppen på Kao Hin Lek Fai. Berg, sten, stål och eld är ett fantastiskt namn och allt finns på berget. I namnet borde kaktus finnas med också, för det finns gott om sådana på berget. Utkikspunkterna är inget för höjdrädda, det finns fem stycken.

Hälsobringande aktivitet

Långtidsboende i Thailand är populärt för frusna nordbor. Klimatet är perfekt men ibland kan det bli ett långtråkigt och inaktivt liv. – Vi har ju i princip en välutrustad resort , säger Björn. Swimmingpool, gym, massage, jacuzzi, restaurang allt finns på plats. Utflykter och golf och mycket annat finns att göra. Björn Nylen och Eric Johansson på Garden Hill i Hua Hin ville tillföra ytterligare en dimension i människors liv.

Kommunikationscenter med golf

Om man inte har något att göra i Huay Yang kan man alltid åka till Åke, Lars-Åke Einarsson är hela namnet. Han lämnade Kalmar och Småland för sex år sedan för att tillbringa kalla blåsiga månader i drägligare väder. Det gjorde Jan Persson från ett lika blåsigt Skåne också och visst träffades de två i Huay Yang.

Pepprad golflektion

Drivingranger finns det många i Hua Hin men det finns bara en som har en restaurang som heter Peppers. John Wither och hans thailändska fru Nattaya driver restaurangen som serverar både västerländsk och thailändsk mat. Stället där man kan slå en hink bollar för att förbättra sin swing heter Mongkol Driving Range och ligger precis bredvid.

Scan News säljer nordiska dagstidningar i Hua Hin

Färska dagstidningar från Norden säljs på många platser i Hua Hin. Aftonbladet, Expressen, VG, Ilta Sanomat, Ilta Lehti, Helsingin Sanomat och Ekstrabladet finns för närvarande till salu varje dag i veckan. Ilta Sanomat och Ilta Lehti ges inte ut på söndagar men då finns Helsingin Sanomat att tillgå.

Page 1 of 4

Antal besökare

I dag792
Månaden30595
Totalt1881947

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework