Sagolik utpost på elefantön

Vid elefantön Koh Changs finaste läge ligger Ramayana Koh Chang Resort, byggd med hänsyn till och respekt för miljön, insprängd i naturens egen trädgård. En rogivande tillflyktsort för alla våra gäster.

Totalupplevelse

”Vi har skapat en totalupplevelse, där du skäms bort och pysslas om på bästa sätt. Genom att förena vänlig österländsk charm och omtanke med bekväma förstklassiga faciliteter har vi uppnått en resort som gjord för livsnjutare. Våra 64 eleganta villor ligger i ett grannt kungarike omfattande drygt två kvadratkilometer. Allt inramat av betagande berg och mäktiga naturscener. Varje omsorgsfullt designad boning är inredd med naturmaterial i en stil som reflekterar kärnan av thailändsk livskvalitet. Ett himmelrike på jorden, döpt efter det klassiska thailändska sagoeposet Ramayana. Ute på den privata verandan förstår du vad vi menar med det begreppet”.

Logans heter ThailandMäklarna i Sverige

Stefan Widing och Jerry Felin får saker och ting att fungera i Thailand men utan klipporna på Norr Mälarstrand i Stockholm där ThailandMäklarnas kontor ligger skulle det inte fungera. Klipporna heter Christian Widing och Rainer Forsander och är de som reser land och rike runt för att övertyga folk om att Thailand är världens bästa land att bo i och då naturligtvis i någon av de tre projekten som för närvarande är planerade. Logans Tropical Residence i Bangsaen som ska stå färdigt första september 2005, Palmtree också i Bangsaen med byggstart senare delen av 2005 och Sunflower som ska påbörjas i mars 2005. Sunflower kommer att uppföras i Mae Pim, ett för närvarande helt oexploaterat område på sydostkusten mellan Rayong och Chantaburi. Området ligger helt nära stranden och väntas bli nästa paradis för solhungriga nordbor. Det går bra för ThailandMäklarna, så bra att ett kontor i Norge öppnades i oktober 2004 och i Danmark kommer man till skott i februari 2005. Ett avtal med ERA Mäklarna har precis skrivits under och ger naturligtvis de tre pågående projekten ännu mer exponering. Alla inblandade är övertygade om att Thailand är det land man ska bo i på ålderns höst och ju tidigare i åren desto bättre.

Patrik med sunt bondförnuft

Sommaren 2003 sluts cirkeln för Patrik Malmström. Då går han iland på Koh Chang i sydöstra Thailand där han idag driver italienska finkrogen Invito med stor framgång. Ett annorlunda vägval kan tyckas. Men inte ologiskt för en matglad bondpojk som längtar ut på landet igen.

Bonde i Trosa

Vid landstigningen hade sex år gått sen han etablerade sig i hektiska Bangkok. Detta efter en vindlande svensk karriär som började med sommarjobb hos en bonde i Trosa, jordbruksgymnasium i Sala och arbete på stora mjölkgårdar tills han var 23 år. Då växlade Patrik om till krogyrket, gick den långa vägen, från diskplockare till restaurangchef.

Det finns bara goda människor

När man träffar Ulla-Britt och Pär-Erik Levén är det lätt att få för sig att världen består av enbart goda människor. Ulla som hon heter bland vänner säger att hon har grått hår,i själva verket är det vackert vitt. Pelle som Per-Erik kallas har varit säljare hela livet och man kan nog säga att det märks även om han i det här fallet är köpare.

Nästan tvåhundra kvadratmeter

Lägenheten i Uppsala som de anvnder endast sex månader om året har blivit större sedan båda döttrarna flyttade till Schweiz och de två sönerna flyttade till egna hem. Visserligen har Ulla och Pelle fem barnbarn men de har ju sina egna föräldrar att bry sig om. Sedan tjugo år tillbaka har familjen en egen ö på femtontusen kvadratmeter så “Levénarna” är absolut inte trångbodda. Det är på ön de tillbringar de andra sex månaderna. Ön är som ni förstår inte beboelig under vinterhalvåret. Svenska Dagbladet skrev en artikel om utlandsboende och närmare bestämt i Thailand och den fick intresset att vakna hos paret Levén.

Nordisk trio polispionjärer i Thailand

Bråk och konflikter hör inte till vardagen för turister i Thailand Om det händer beror uppträdena ofta på kommunikationssvårigheter. Turistpolisen i Pattaya drar sitt strå till stacken för att minimera konsekvenserna av gräl och missförstånd mellan lokalbor och gäster.

Västerländska volontärer

Man har helt enkelt rekryterat västerländska volontärer till turistpolisen. Idag finns omkring ett dussin frivilliga. Tre är nordbor. Svenske Johan Lökken och en dansk och en norsk kollega.Resten kommer från Australien, Schweiz, Frankrike och Storbritannien. “Och det fungerar mycket bra!” säger police captain Chirawat som är Thailands ende polisofficer med befäl över en internationell polisstyrka.

Kall(e)rökt lax är het

Om någon människa skulle säga att i ett industriområde i Minburi är det Hudiksvallbor som har ett rökeri och producerar tonvis med kallrökt norskimporterad lax skulle det vara svårt att tro. Karl-Erik Ågren och Stig Iden har bevisat motsatsen och rökeriet är ett faktum. Lax-Kalle, som Karl-Erik naturligtvis får heta var som 14-åring fiskardräng i det numera nerlagda Karskär där han lärde sig både hur man röker och gravar lax och även surströmmingens tillverkningsprocess.

Sphinx show

Välkomstdrink, så där mat och show i stor lokal med megascen där mer eller mindre välspacklade ombyggen i paljetter och plymer river av gamla slagdängor ur Sinatras, Madonnas och andra megastjärnors repertoar blandat med lite thaikultur. Efteråt händer det att transarna poserar med gästerna för lite vågade kort till semesteralbumet och kraxar fram ekivoka vitsar medan showsvetten ritar mascararänder på de stundom skäggstubbiga överrougade kinderna. Ungefär så ser det vanliga katoeyshowupplägget ut i Thailand. Småskoj men inte alltid så proffsigt

Golf utan vantar

I oktober är normalt golfsäsongen över för de flesta svenskar. För Rickard Johansson är det golf året om som gäller. När kylan i Sverige börjar komma packar han väskan, åker ner till Thailand och driver Phuketgolf.se .

Snögolf

Det började för 2 år sedan , en kall november dag den första snön hade just kommit till Stockholm. Rickard var på väg hem till sina föräldrars hus i Bålsta, passerade Bro-Bålstas Golfklubb och såg att det var folk som spelade golf fast det var minus grader och snöade. “ Veckan efter var jag där med nyputsade klubbor men att spela i Sverige mitt i vintern är ingen höjdare. Man är tvungen att ha jacka 10 tröjor och tjocka handskar. Mitt usla spel blev ännu sämre”, säger Rickard.

Den svenska buddhisten på Karon Beach

Vad jag gör skapar min nästa stund i livet och jag väljer själv hur jag vill göra det. Matz Almgren 51 år , har bestämt sig för att räkna neråt efter femtio så han fyller 48 i december. Inte bara för fåfängans skull utan därför att han känner sig pånyttfödd i Thailand.

Sensationsjournalistik

“Att jag hamnade här berodde på att jag under många år var slav under den västerländska sensationsjournalistiken som gav mig en förutfattad mening.Visst förekommer en del av all den smörja jag läste, men vad är 250 meter Patong beach om man tänker på vad som finns i resten av Thailand. “Idag är min syn på Thailand ett resultat av egna upplevelser”, säger Matz.

George Svensson en klok pudelrockare

Nasty Idols, Kizz, Iron Maiden och Judas Priest är alla hårdrockare. Om du inte känner igen det första namnet är du förmodligen inte intresserad av musikgenren hårdrock. En av medlemmarna i bandet var George Svensson och hans vägar har som många andras burit till Phuket, att alla vägar bär till Rom är förlegat.

Teaterapa

Om ordet teaterapa skall appliceras på en person så är det skolans roliga timmes egen sång- och dansman Jojje som ska bära epitetet. Redan som tonåring var det klarlagt att George Svensson inte skulle växa upp till en trygg medelsvensson, det var för mycket som rörde sig i huvudet på honom. “Musik och teater var mina stora intressen och så småningom kom också film med i bilden”, säger Jojje. Faktum är att han är något av en skräckfilmsexpert och har vid ett kristillfälle levererat tjugo av sina bästa skräckfilmer till Alice Coopers hotellrum när personalen hade glömt att tillgodose Alice krav.

Page 1 of 4

Antal besökare

I dag1111
Månaden23034
Totalt1829499

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework