Danskt välljud i bangkoklarm

Historien förtäljer att två nyutexaminerade danska teknister vid namn Peter Bang och Svend Olufsen hade svårt att hitta ett arbete. Det kanske var tur det för annars hade vi inte haft några B&O produkter idag. Redan 1925 såg de första radioapparaterna dagens ljus och man kan nog påstå att utvecklingen av B&O produkter har pågått sedan dess. Vad de två gentlemännen säkert inte visste var att deras produkter skulle vara en del av Bangkoks senaste supershoppingcenter Paragon med direktanslutning från BTS-stationen Siam Square.

Lagad hästskulptur fick nytt liv

Som problemlösare i datorernas värld hos Linde AG har Joachim Haller rest mycket. Australien och Kina är två länder han besökt många gånger. Oftast reser han någon mil över marken men han är också en passionerad ”biker”. Han far fram på en superbike av modellen Yamaha. ”Finns det något bättre land än Thailand, klimatmässigt, att åka motorcykel i”, säger han. Vi får nog hålla med om det och det gör naturligtvis frugan Duang också thailändska som hon är.

Inget köptempel

Ta en extra titt nästa gång du tar Skytrain förbi shoppingtemplen på sträckan BTS Siam och BTS Chit Lom. Då ser du några tegelröda tempeltak och gyllene spiror skymta mellan marmorkolosser och blänkande metallprofiler. De tillhör Wat Pathum Wanaram som ett och ett halvt sekel efter sin tillblivelse helt hamnat i skuggan av mammons skapelser.

Rolfs Kök

Om du är bosatt i Stockholmstrakten har du förmodligen besökt Rolfs Kök och smörjt kråset. Just precis den Rolf har bestämt sig för att ge oss utlandssvenskar gott bröd från och med nu. I Phuket Village 1 har han degblandare och ugn och naturligtvis brödrecept. ”Jag har ju en del människor runt knutarna som är mer än villiga att provsmaka mina första bakverk” säger han. ”De rätta råvarorna finns det gäller bara att lita på sitt eget omdöme och inte följa butikernas råd” fortsätter han

Grillhouse i ny regi

Grillhouse på Karon fyllde ett år den 10 december 2005 och då kan man förstå att Thomas med personal hade precis öppnat dagarna före jättevågen drabbade Phuket. Karon Beach klarade sig nästan helt, den 26:e december 2004 var Grillhouse packat eftersom de i stort var ensamma att ha öppet. Thomas började med en bar och skrädderi som så många andra men det lutade åt restaurang ganska snabbt. Vad är Grillhouse frågade vi och fick svaret.

Lyckliga barn

Efter tsunamin fanns det behov av att snabbt bygga ett barnhem för hemlösa och föräldralösa barn. Narin Floren den thailandsfödde göteborgaren och hans fru Maria tvekade inte många timmar innan de lät bygga ett för sina egna pengar. Marken är en gåva från närliggande Muangmai templet och barnhemmet stod klart den 17:e februari 2005. Av de 29 hus som står färdiga idag används 22 som hem för behövande. Resten av husen utgörs av kontor, lager, storkök och bostäder för volontärer som jobbar på barnhemmet.

Kaffe med dopp

I somras jobbade hon extra hårt som personlig assistent för att kunna få ledigt. I september blev drömmen sann. ”Jag tvekade aldrig när jag fick chansen att starta ett svenskt café i Thailand”, säger Laila Granqvist Axelsson från Högsby.

Tung gung på Rockcity

Jung Ceylon hette ett megaprojekt i Phuket som för närvarande ligger på is. Inre stridigheter pågår och en lösning kommer väl så småningom till stånd. Det hade inte Jojje, Fredde och Calle tid att vänta på. ”Turisterna är ju här och nu” sa man med en mun. En lokal blev ledig på Patong Beach, den hyrdes omgående och så började man att stuva in jättemusikanläggningen och jätteapan i mycket mindre utrymme än det var tänkt från början.

Tidig ur startgroparna

Andreas Caudwell hade brådis att bli egen företagare de tog bara 17 år. En livsmedelsaffär med charkuteriavdelning var hans sysselsättning i Sverige. År 1997 flyttade han till Phuket för att sondera terrängen, näsan sa att det fanns affärer att göra p.g.a. det ständigt stigande intresset från Svedala. Fler och fler nordbor vill bli med hus i Thailand så man skulle lite skämtsamt kunna säga att nu styckar Andreas tomter istället för kött.

Vattenbufflar får maka på sig

Ett helsvenskt lägenhetsprojekt är nu på väg att bli verklighet för fyra affärsmän som satsat stora pengar i lägenhetsbyn Scandinavian Laguna Resort i Chalong på Phuket. Platschefen Bengt Brag berättar att han själv och hans vänner tillika kompanjoner träffades för ett par år sedan och planerna för projektet grundades

Page 1 of 4

Antal besökare

I dag766
Månaden30569
Totalt1881921

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework