Titta in i min lilla Cajuta

Cajutan har hamnat på torra land i Hua Hin närmare bestämt på Soi 88/1. Borde inte Cajutan stavas med k säger säkert vän av ordning. Zdeni frun i huset har en syster som heter Christel och de hade en presentbutik som hette Curragömma. Christel börjar med c och det gör Claesson också. Så det fick bli Cajutan. Stort C i stavning alltså.

Nyheter i Hua Hin

Lars-Åke Persson har bestämt sig för att satsa på husförsäljning i Huay Yang(ca 12 mil söder om Hua Hin), ett område han ser som paradiset på jorden. Never say yes before you have seen Huay Yang är hans slogan.

Förvaltning i förvandling

Många nordbor har köpt hus i Thailand de senaste 3-4 åren, man vill tillbringa vintermånaderna i varmare klimat. En del kommer redan i början av november och stannar till slutet av april, andra stannar bara 2-4 veckor. Husen står alltså tomma under lång tid. Vem ser om dem? En viss servicenivå erbjuds ofta av byggföretaget eller husförsäljaren men den är oftast inte heltäckande.

Sjöbergs sjösala

Om Olof Rudbeck D.Y. som levde mellan 1660 och 1740 hade vetat han skulle spela en roll i utsmyckandet av ett guesthouse i Jomtien 2008 hade han nog blivit stolt. Anledning är att Herr Rudbeck med Karl XI goda stöd avbildade flertalet av Sveriges fåglar i naturlig storlek. Det gick till så att Olof fick speciella jaktprivilegier att skjuta fåglar eftersom det bara var kungahuset och den jordägande adeln som hade den möjligheten annars. Det var till att måla fåglarna omedelbart efter de blivit skjutna annars hade färgerna hunnit förändras och ögonens klarhet grumlas.

Sin egen lyckas smed på Samed

Det hade regnat och klockan var halv sex på kvällen. Vägarna var leriga och myggen stora som mjölkpallar. Samed hälsade oss välkomna från sin allra värsta sida. Det kändes lite olustgt rent ut sagt. På med myggoljan och istället för att ta oss fram på vägarna tog vi oss fram på stranden med mjuk och behaglig sand.

Kontoret med två framsidor

De iögonfallande dalafanterna leder besökare rätt när de ska besöka det nya skandinaviska kontorshuset i Jomtien. Förstår om ni undrar vad en dalafant är. Helt enkelt en elefant målad som en dalahäst. De finns utanför båda ingångarna.

 

Casa Mia Mitt Hus

Var ska man börja och är det överhuvudtaget möjligt att få ihop en artikel om ett samtal som berör allt från Ingvar Kamprad till Yunanskinka. Den s.k. röda tråden bytte färg vid flera tillfällen och svängarna togs ut rejält.

Alexandras i Hua Hin

I Juni 2008 köpte Marie Ejebratt Jazzmakers på 64/4 Naebkehard Rd i Hua Hin. Och vad gör människan som första åtgärd om inte anordnar rena loppmarknaden och säljer all lös inredning. Man kan tolka den åtgärden som man vill men vi tror att Marie ville ha en förändring av etablissemanget till stånd.

Advokaten og fengselbetjenten som ble sjømannsprest i Pattaya

Tyskernes ødeleggelser av Trøndelag var ikke på langt nær leget da Lars Henrik Haugan kom til verden på Byneset, drøyt 25 km. utenfor for Trondheim, den 31. juli i 1946. Lars Henrik ble født inn i en kristen familie, og det var på mange måter gitt at han skulle formidle dette budskapet, men veien frem til han ble leder for den norske menigheten i Thailand har vært lang.

Rico´s fyrklöver

Bang Tao, en åtta kilometer lång härlig sandstrand på Phukets västkust med några av Phukets lyxigaste hotellanlägningar, där har Leif Illernäs valt att öppna sin fjärde Rico´s. Restaurangen ligger med Fritidsresors helt nybyggda hotell och Vingresors Sunwing runt hörnet.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag782
Månaden30585
Totalt1881937

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework