I Air Space hänger en replika av bröderna Wrights flygplan i taket

Vi såg det växa upp i Khao Takiab, Hua Hin, alldeles i slutet av den smala vägen som ringlar fram mot apberget. Air Space ligger inte bakom berget snarare längre bort från stranden i rak linje upp från berget. Där Khao Takiabs polisstation är belägen och där alla Song Taow står parkerade, följ vägen till höger, åk vänster över den lilla kanalen, följ vägen, cirka hundra meter senare växer en hangarliknande byggnad av glas och metall upp på vänster sida.

Att äga lägenhet i Thailand

Thailand ligger högt på listan över länder som är populära bland svenskar att besöka, men också i vilka det är intressant att äga sitt boende. Även om några drar sig för en lång resväg, kompenseras den av ett garanterat hälsosamt klimat året runt, låga levnadsomkostnader, en trygg miljö, väl utbyggd infrastruktur och trevlig lokalbefolkning.

Bo trygg-köp på rätt sätt

Det finns massor av fastighetstidningar på den thailändska marknaden. Otaliga publikationer som delar ut priser till bästa nyprojekt, bästa arkitektur, bästa byggmaterial, mest miljövänligt m.m. Många prisbelönta fastighetsprojekt är inte ens påbörjade och kanske aldrig blir det.

I Da Vinci International School samtalar lärare och elever vid inlärningen

Vi träffade Ari Pärnänen, han kallar sig skulptör. Ari är lite av skolans faktotum när det gäller svenskspråkiga ärenden och ikläder sig många roller i kontakten med skandinaver. Han kom till Thailand för att hälsa på sin mor för nio år sedan och blev ganska omgående bekant med en thailändsk man med många idéer. Khun Posit Kroawan ville att Ari skulle bygga en vattentank av glasfiber.

Det krävs något alldeles extra för att falla en köpare i smaken

Att det byggs i Hua Hin har inte gått någon intresserad av fastighetsmarknaden förbi. Husprojekt och lägenhetskomplex tävlar om köpares gunst. Det krävs lite extra för att skapa intresse eftersom konkurrensen är hård och i princip alla projekt ger sig ut för att ha det lilla extra.

Grand Blue Resort & Beach Club lika ”grande” och blå som namnet

Den 14:e november 2016 öppnades portarna till Grand Blue Resort & Beach Club. Det var en försiktig öppning med hänsyn taget till kung Bhumibol Adulyadejs bortgång. Bröderna Widing, Stefan och Christian, som ligger bakom byggandet av Mae Phims nya landmärke har stor respekt för Thailand och ”thaihet”.

Han tog en del av Thailand till södra Sverige för att trivas

Redan på 1980-talet hamnade Håkan Olsson i Thailand. Han skulle ”trejda” d.v.s. köpa och sälja varor. Att köpa i Thailand och sälja i Sverige allså. Under åren han bodde i Thailand hann han med mycket annat också, entreprenörssjäl som han var och är. Det blev några jobb i restaurangbranschen, ett  tag jobbade han för en teleoperatör och han hann också med att sälja hus.

Ideell träningshjälp på stränderna i Ban Phe och Mae Phim

I mina anteckningar står det PS = PT, lite kryptiskt kanske men det betyder att Peter Sjöberg är en personlig tränare. Han är också idrottslärare, kostrådgivare, simtränare, löpcoach och HLR (hjärt-lungräddning) instruktör. Utbildning som är bra att ha om man som Peter driver ett företag som heter PS Fitness.

Ny restaurang på “golfrangen i Huay Yang” som heter Ranchen

Tony Fernström, en man i sina bästa år (53), tog över verksamheten på Driving Rangen den 15:e oktober 2016. De tidigare restauratörerna B-one Pizza har bestämt sig för att göra något annat. Tony driver restaurangen med hjälp av sin hustru Nick och övrig redan befintlig personal.

Ödlan Bob

I Thailand kallas den här krabaten ginka. Den går, eller kanske springer definitivt lite roligt. Liksom vaggar fram. Just den här döpte vi till Bob för den bestämde sig för att flytta in i vårt enda barrträ. Där vilade den lungt och stilla varje eftermiddagen

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1103
Månaden23026
Totalt1829491

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework