Storälgsfunderingar

Svansele Vildmarkscenter bedriver en framgångsrik verksamhet och har gett upphov till idén att bygga en mottagningsanläggning för turister i form av en stor älg.

Älgen kommer att ha en mankhöjd på 35 meter och med ca 45 meter upp till kronan. Längden blir 47 meter. Den byggs i limträ med ett fundament av betong, och med benens stomme i stål. I anslutning till älgen byggs en myrtall i vilken älgen biter sig fast. I tallens stam finns hiss upp till älgens huvud, med mulen som entré. Älgkronan fungerar som uteservering och utsiktsplats. Byggnadens totala våningsyta uppgår till 1000 kvm, varav 150 kvm utgör entréplan. Övriga 850 kvm är fördelade på tre plan.

Storälgen

Vet du var Svansele ligger. Det visste inte vi heller men nu vet vi det. Om Thorbjörn Holmlund får sin vilja igenom så kommer snart Svansele var i var mans mun när Storälgen står färdig.

Mr Reflex

Kurt Blomqvist journalist vid tidningen Dalabygden 80-90-talet innan han blev biståndsarbetare i Baltikum. Sedan tre år tillbaka bor han i Thailand där han översätter och skriver böcker om Thailand. Det beror på att det är han som har introducerat reflexer i Thailand som han kallas Mr Reflex.

Villa Market i Hua Hin

Redan år 1974 öppnades första Villa Market i Bangkok mellan Sukhumvit Soi 33 och 33/1. Meningen var att man skulle tillgodose utlänningars behov av importerade specialiteter. Ägaren Khun Surapong har tagit sin uppgift på djupaste allvar sedan dess.

Vad händer i Hua Hin?

Punchline Comedy Club gästar Hua Hin för en kväll fylld av hysteriska skratt. Stand up comedy har funnits länge i England och har blivit väldigt populärt i Norden på senare år. Det är Hot Property på Damnnern Kasem Rd (gatan som går ner till stranden) som anordnar. 

Nya tider är här

Det känns lite som om de som har sin inkomst från olja försöker få ut så mycket förtjänst som möjligt medans tider är. Äntligen har alla uppfinnarjockar slagit sig ner och försöker hitta alternativa energikällor. Inte bara det man försöker hitta sätt att använda mindre mängd energi också.

Hua Hin Soi 94-populär, populariserad, prisvärd

År 1993 var året när Per Eriksson bestämde sig för att flytta till Hua Hin och redan 1994 investerade han i markköp på just Soi 94. ”Hur kan man köpa mark så långt från stan”, sa folk. På den tiden sa man inte Soi 94, den kallades Soi Mae Kaeb.

Banyan en golfupplevelse

Banyan Estate & Golf Club är nära en mjuköppning. Datumet är satt till den 1:a november 2008. Tillsammans med en del andra fick vi på TP en smygtitt. Golfbanan är förmodligen Hua Hins minst bevarade hemlighet. Massor har gjort en utflykt och smygtittat precis som vi men vi fick dessutom en pratstund med ledningen och synpunkter från bl.a.Peter Bäckbom.

AKA Resort bland Bergen

Vi checkade in vid lunchtid och hade bestämt oss att åka in till Hua Hin direkt efteråt. Efter att ha blivit körda till vår villa i en elbil beslutade vi oss för att stanna. Lugnet smög sig över oss och blev till den självuppfyllande profetia som personalen utlovat. Luften är frisk i bergen och förmodligen ligger temperaturen 3-4 grader lägre än inne i Hua Hin. Tystnad råder.

Rock and roll never dies!

George Svensson, mer känd som “Jojje”, gör det klassiska tecknet med två fingrar och garvar stort. Han älskar hårdrock mer än de flesta. Och han kan också mer om hårdrock än någon annan. Kunskap om rock och kärlek till musik har visat sig vara en bra affär. Han vet hur det ska låta för att publiken ska komma.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1014
Månaden18007
Totalt1766775

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework