Välgörenhets-projekt grundat i Boden

- Björn Jansson heter jag, är 67 år och kommer från Boden. Jag är grundare och projektledare till Barnhem i Hua Hin, mitt livs projekt. Efter 53 år som egen företagare, insåg jag att jag hade möjligheten och viljan att hjälpa barn i nöd. Att skapa förutsättningar för barn som inte har tillgång till det grundläggande i livet.

Håll dig ung

En del kallar det gym andra kallar det fitness center. Kim Ravn kallar det @tletic och vi kallar det ett ställe där man håller kroppen i trim. Gammal som ung är välkommen till @tletic på tredje våningen i megavaruhuset Market Village i Hua Hin. @tletic slog upp sina dörrar i februari 2010 och kallas av många det första professionella gymet i Hua Hin.

Barnbarnskola

Det finns människor som bygger husområden och säljer dem så fort och med så mycket vinst som möjligt. Det finns andra som tar ansvar för utvecklingen av infrastrukturen i de husområde som byggts och sålts. Att bygga vägar, restauranger och gemensamma rekreationsområden kan vara en del i utvecklingen. Khun Supakorn Kijkanakorn tror mycket på sitt projekt Nishaville i Huay Yang, 12 mil söder om Hua Hin. Han tror så mycket på områdets framtid så han har bestämt sig för att bygga en skola för svenska elever. Huay Yang Sanuk School är det stolta namnet på skolan.

Äldre och visare-The Elder

De som ligger bakom idén är entreprenören Richard Branson och musikern Peter Gabriel f.d. Genesis medlem. Eftersom världen blir mer och mer sammanflätad och alla människor mer och mer beroende av varandra, behövs en grupp människor som kan arbeta som rådgivare, självständigt och utan att inneha någon maktposition, var grundidén. Kunde det vara möjligt att hitta en sådan grupp individer.

Thaimat i Mälardalen

Vi förstod inte vad som hade hänt. VLTs (Västmanlands Läns Tidning) fanns inte längre i sina gamla lokaler på Köpmangatan 7 i Surahammar. Kan det ha varit så att lokalredaktionen hade lagts ner. Istället serverades vårrullar, stekt ris med kyckling och Tom Yam Kung.

Motorsai mycket mer än taxi

En kvinnlig turist på besök i Bangkok tyckte att thailändska pojkvänner var väldigt artiga och snälla när de skjutsade sina flickvänner till jobbet med sin motorcykel. Att nästan alla hade en färgad väst med ett nummer hade hon inte tänkt på.

Reparera inte det som inte gått sönder

Många restauranger och även andra etablissemang försöker förnya sig varje år. Även om allt fungerar bra kanske man har ett japanskt ordspråk i huvudet. ”Om man är långsammare än någon måste man springa fortare för att hinna ifatt och när man kommit förbi måste man springa ännu fortare för att inte bli upphunnen”.

Prästparet på Phuket

När man får chansen att sitta och prata med Per Edler och hans fru Gennet helt utan någon lagd agenda ska man passa på. Per är svensk präst i södra Thailand och Gennet fungerar som hans assistent. En helt förutsättningslös pratstund blir det dock inte, de ämnen som berörs har naturligtvis med deras arbete att göra.

I egna lokaler

Zeb Freij från Göteborg är en av Bartenderskolans elever och en duktig sådan. När skolan byggde sina egna lokaler i form av både hotellboende och skolsalar var det helt naturligt att fråga Zeb om han ville bli hotell- och skolmanager. Sina 20 år till trots visar han en oerhörd mogenhet kombinerat med kunskap och en hel del charm.

Oktober - November 2010

Det bar sig inte bättre sommaren 2010 än att Thailands Postens grundare ville söka sina rötter. De finns i en liten by i Finland som heter Träskvik och numer finns det bara en urinnevånare i byn. Det är bara 20 km till Närpes som blev utsedd av Fredrik Lindström att ha den vackraste svenskan i världen. Den närmaste större by heter Lappfjärd och tätorten heter Kristinestad. Tio mil till Vasa och Åbo fast i olika riktningar. Lappfjärd är mest känd för sin överdimensionerade kyrka som nog var menad för just Åbo. Och visst fanns bastun kvar som grundaren påstår att han är född i. Renoverad dessutom.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag802
Månaden30605
Totalt1881957

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework