Väloljat maskineri

Klockan 20.30 en tisdagkväll hade jag bestämt mig, det skulle bli kvällsmat på Beefeater. En tisdagkväll ganska sent borde väl inte ge en väntetid på 20 minuter innan en tvåa stod tom, men det gjorde det. På frågan till Daniel Shamir vad han gör eftersom det är fullt i restaurangen fastän än utbyggnad nyss blivit klart svarade han med ett ord ”arbetar”.

Nytt unikt poolområde

Om inte Pattaya kommer till Miami får Miami komma till Pattaya. Kanske får Pattaya nöja sig med en del av Miami i form av en Nikki-Beach inspirerad Unique-Beach. Om man inte vill ha sand mellan tårna eller bada i havet kan man alltid tillbringa sin dag vid en swimmingpool. Att många vill göra det är Uniques förhoppningar eller snarare Uniques övertygelse. – Vi som ligger bakom projektet har en klar bild av vad vi vill göra, säger Sergio Radici som kommer att jobba som ställets manager.

Ess i nya egna lokaler

Målarfärgen hade knappt torkat när vi besöket Eastern Swedish School mellan BanPhe och Laem Mae Phim. Helt nya lokaler upprustade i skinande blått och vitt, gott om utrymme, både för befintliga behov och att växa i. ESS har fått ett hem och står numera som ägare till lokalerna. Ett trähus, i direkt anslutning till huvudbyggnaden, har fått en tillbyggnad och på så vis nya lektionssalar.

Alltid på väg

Anders Eliasson kan nog enklast beskrivas som på väg och mycket riktigt var han på väg till Samed under hela vår pratstund. Dessutom behövde han hitta någon som tog hand om den två veckor gamla kattungen. Vi skrev om honom inte allt för länge sedan och då jämfördes han med Carlsson i Hemsöborna som kom som ett yrväder.

Finlandssvenska ambassaden

Dan Lassus har haft sitt guesthouse och sin restaurang mitt i Hua Hin i tolv år. Han har som slogan ”roligt nästan jämt” en sanning med modifikation. Ibland kan det vara allt annat än roligt men Dan tar det mesta med jämnmod.

Det gör ont om tid

Barack Obama, Iran, Syrien, Putin och så Joel, Kents son, allt i en salig blandning. Nej, Kent Härstedt kan inte glömma att han är pappa också. Måndagen den andra september, en hel dag från tidig morgon till åtminstone midnatt, var Kent inblandad i diskussioner om Thailands försoning. Han var en av många inbjudna experter.

Oktober - November 2013

Med hjälp av fåglar förmodligen, eftersom man kallar distansen från Bangkok till Polcirkeln för fågelvägen, har mätningen gett 7849 kilometer. Uppenbarligen inte lika långt som till Stockholm från Bangkok för det är 8275 kilometer. Vem vet hur fåglarna flyger.

Viktig informasjon

Har du følt deg slapp, utilpass og skremmende sliten under oppholdene i Thailand? Eller hørt om turister som havner på sykehus med diagnosen dehydrering?
Symptomene er uforklarlig slapphet, kanskje hodepine, tretthet, ør, eller en skremmende opplevelse av ikke å være « til stede».

Silkehandel i Chiang Mai

Da putetrekkene i thaisilke skulle tas i bruk hjemme i Norge, var de for store. Men hun hadde sagt 50x50 centimeter, den ubehagelig påtrengende ekspeditøren i Thai Silk Village. Mitt målbånd viste 60x60… Vi noterer februar 2013 og er i Chiang Mai. Etter fem dager med arrangerte utflukter, passet det bra å avslutte oppholdet med besøk på de ulike håndverksfabrikkene, eller ”fabrikkene”.

Hålla tummarna

Tumhållandet går rent fysiskt till så att man stoppar in tummen i sin egen hand och kramar om den. Detta kan dubbleras vid behov, beroende på hur mycket lycka man vill frambringa. Tumhållandet är alltså till för att bringa tur, oftast till någon annan än sig själv. Tumhållandet brukar vara fort övergående och uttalandet "jag skall hålla tummarna för dig ikväll" är ett löfte som sällan rent fysiskt infrias.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag193
Månaden12101
Totalt1760869

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework