Alfa Education Mae Phim i januari 2016 och nu

”Den thailändska personalen består av Tay som lär ut det thailändska språket, Nueng och Dao som båda är barnskötare. Det är ett ”tajt” gäng, som har hand om de för närvarande, sexton eleverna. Så skrev vi om Alfa education i januari 2016.

Bo Trygg om skatter, visum och arv vid köp av bostad

Vi har i tidigare artiklar behandlat reglerna för att köpa/äga hus och lägenheter, condominiums. I vår tredje och avslutande del under BO TRYGG ska vi behandla skatter, visum och arv. Ibland blir det också dags att sälja och det är därför intressant att se vad man kan få över vid en försäljning av fast egendom.

Baan Phu Thara Hua Hin ligger i teknologisk framkant

Det talas om ett nytt husprojekt i Hua Hin. Det pratas också om en person det är lätt att tycka om och få förtroende för. Projektet heter Baan Phu Thara Hua Hin och personen heter Grahame Beecham en ”londoner”.

Baan Phu Thara Hua Hin ligger i teknologisk framkant

Det talas om ett nytt husprojekt i Hua Hin. Det pratas också om en person det är lätt att tycka om och få förtroende för. Projektet heter Baan Phu Thara Hua Hin och personen heter Grahame Beecham en ”londoner”.

Ett Jordgubbsland, ett Kaffedöme och nattlogi för kung Bore

Första etappen, som bara är en transportsträcka, nådde Phitsanulok, halvvägs till Chiang Mai, en övernattning kostade 700 baht, utan frukost. Den hittade vi på vägen till Uttaradit. Vi hade dessutom bestämt oss för att åka på vinst och förlust, alltså inga förbokningar. Det gör det hela mer oförutsägbart. Att alla möjligheter till en övernattning skulle vara fullbokade i norra Thailand i januari trodde vi inte ett ögonblick på.

Ett väldigt klokt sätt att idka välgörenhet

I Finland får varje nyfött barn en låda fylld med nödvändigheter för att kunna påbörja livets resa på bästa sätt. Det har pågått sedan 1938 då det finska välfärdsprogrammet under Kela (Kansaneläkelaitos) insåg att något borde göras åt barndödligheten. ”Barnboxen” går under namnet ”äitiyspakkaus”, fritt översatt mammapaketet.

Hua Hin blev utan men Bangkok blev med

Hua Hin har blivit utan Cajutan och Bangkok har blivit med. Efter många år i Hua Hin bestämde Zdeni och Björn Claesson att det var dags att prova nya marker. I princip flyttades hela Cajutankonceptet till Bangkok med pick och pack och kock. Maten håller samma höga kvalitet som under alla år i Hua Hin.

Krama varandra en uppmaning som gett resultat

Året är 1974 det är tidigt en vanlig vardagsmorgon. Transistorradion som är delvis gömd bakom en tyllgardin som sakta rör sig i vinden är påslagen. Det är sommar och radioprogrammet Gomorron strömmar ut i etern. Det är Pekka Langer som håller i trådarna och pratar skojsamt mellan musiken. Han kåserade som det hette, vid 55 års ålder hade han rätten att skämta om det mesta.

Februari 2017

De flesta besökare till Hua Hin har upplevt nattmarknadsgatan, ätit gott och hittat nyttiga och onyttiga prylar i säljstånden som kantar gatan från Phetkasem till järnvägen. Thailands Posten har skrivit ett par artiklar om nattmarknaden men så vitt vi minns har vi aldrig nämnt dagmarknaden. På senare tid har vi ätit frukost inne i dagmarknadens taktäckta innandömen.

Huay Yang-kännare tillika en vandringsman

En annan tioåring finns i Huay Yang cirka tolv mil söder om Hua Hin. Företaget heter Boklok (Thailand) Co., Ltd men är mera kännt som ThailandBo som företaget kallas i dagligt tal. När Johnni Nielsen, grundaren, såg hur många hus som såldes under åren 2003-2007 fick han två saker klart för sig.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag986
Månaden17979
Totalt1766747

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework