Mikael bygger broar

- Sedan jag flyttade till Thailand och bytte klimat har mina kramper (han har vissa svårigheter att hålla handen still och det kan leda till kramper) i det närmaste upphört, säger Mikael. Klimatet har alltså samma effekt på Mikael som det har på andra människor. Alla mår helt enkelt bättre.

Ett lysande initiativ

Den 15 december 2010 landade Emelie och Jenny, två 18-åriga elever vid Solbergaskolan i Arvika, på Bangkoks flygplats. De hade åkt mer än 800 mil för att dela ut reflexer till thailändska skolbarn. Pengar till reflexer hade de samlat in hemma i Arvika. Det var säkert ingen som kunde undgå att lägga märke till de båda flickorna som var huvudet högre än alla andra, med ett hår blont som en mogen rågåker. De var en sensation redan när de steg av planet.

En naturnära upplevelse

Om du inte tycker om att höra fåglar bråka i ett bo på taket och småödlors klickande ljud. Om du inte vill känna en svag, svalkande bris vid solnedgången och se fiskebåtarnas starka gröna lyktor tändas upp ute vid horisonten. Om du inte vill vakna av klirret från porslin, de viskande rösterna och den svaga knackningen på dörren när frukosten serveras vid din bungalow. Då ska du inte bo på Villa Ravadee.

Förändringarnas tid

Fastighetsmarknaden i Hua Hin-området är stendöd säger somliga. Andra anpassar sig. Inte kunde Tomas Ledin veta att hans låt ”Här kommer den nya tiden” skulle bli ett inlägg i fastighetsdebatten i Hua Hin-området. För att citera herr Ledin ”Skall livet vara fyllt av glädje, för alla eller bara för en del, det beror inte på vem du är, det beror bara på vad du gör”.

En riktig veranda

De senaste femton åren har redaktionen på Thailands Posten gjort täta besök i Hua Hin. Redan de första gångerna insåg vi att fiskebyn skulle klara av att hålla sin prägel. Det fanns tillfällen då vi hade tid att tillbringa en hel dag på stranden och eftersom vi ofta bodde på Leng Guesthouse, som det hette på den tiden, var det naturligt att promenera ner till stranden därifrån.

Bakom kulisserna

Golftävlingen Royal Trophy spelades i januari 2011 på Black Mountains golfbana i Hua Hin. Elitspelare från Asien och Europa drabbade samman i något som efter första dagen såg ut som en promenadseger för Asien. Genom en heroisk insats av européerna blev sista dagen riktigt spännande och Europa vann så småningom med minsta möjliga marginal.

Kryssa med M/V Oktavia

Gunnar Sträng hade enligt rykten hängslen och svångrem. Dessutom hade han en säkerhetsnål och knapp på bakfickan där plånboken fanns. Lite så är det med M/V Oktavia också. -Säkerheten är A och Oktavia, säger Claes-Göran Bark allmänt känd som Kulan.

En minut är allt man får

”Hinner man så vinner man”. Peter Settmans stående kommentar i programmet ”Minuten”. Programmet där man kan vinna en kvarts miljon kronor om man är bra på att koncentrera sig och inte är darrhänt. Det bygger på en ständigt stegrad svårighetsgrad och det är tio olika utmaningar att klara av för att få med sig kvartsmiljonen hem. T.ex. ska man kuna trava tio muttrar uppträdda på en ätpinne på varandra inom en minut.

Mars - April 2011

Vi är medvetna om att det kinesiska nyåret inföll den 2 februari. Vi har ändå valt att ha en hare på framsidan för mars-april numret för att följa traditionerna. Vi är också medvetna om att Kina har ett allt större inflytande på resten av världen. Kanske har vi en del att lära av den asiatiska jätten.

Thailändska scoutrörelsen firade 100-årsjubileum

Den 10 februari 2011 deltog den svenska kungen Carl XVI Gustaf och drottning Silvia i en galamiddag på Swissotel, Nai Lert Park i Bangkok.Värd var Thailands premiärminister Abhisit Vejjajiva som tillika är president för Thailand’s National Scouts Council som firade 100-årsjubileum.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag216
Månaden20423
Totalt1797836

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework