Tre män och en båt

Hur kommer man på idén att bygga en båt i Thailand som ska användas i Europa? Trygga och ordningssamma svenskar ruskar på huvudet. Tanken går till den som byggde ett flygplan i ett garage för att senare komma på att det inte kom ut genom dörren. Arne Backström och hans kompisar i bolaget Xpolare Marine, Bengt Andersson och Cyril Malm har dock det mesta under kontroll.

 

Kaviar och sill

Vi hade det på känn när vi träffade Örjan Hamrin och Naritsara Hamrin Koonking för att prata om bageriet de skulle starta i Mae Phim. I Thailands Postens okt-nov nummer kunde ni läsa om de driftiga paret. Vad vi hade på känn var att det inte skulle dröja länge innan något annat dök upp som Örjan och Poppie (Naritsaras smeknamn) kände sig manade att utveckla.

Hitta din inre konstnär

Att Mikael Stjernvall är en klart lysande stjärna är snudd på ett ”understatement”. Med en svår cp-skada har han trotsat all negativ energi han hade med sig från början. Han spelar piano, klättrar i berg och han har satt världsrekord i längdhopp och deltog i Para OS i Atlanta 1996.

Barnvänligt också

Många människor har en förutfattad mening om Pattaya och Jomtien. Bara barer och bus och ingenting för barnfamiljer att göra. Kanske glömmer man bort att det bor barnfamiljer i området också. De har lediga dagar och barnen i Pattaya är som barn är mest, nyfikna. De vill besöka nöjes- och djurparker, de vill äta glass och lattja med andra barn. Det finns inget härligare än att se barn roa sig, att höra barn skratta och att se barn mosa i sig alla sorters mat.

Vardagsyoga till nytta och nöje

Tre dagars meditation på Yoga-Festivalen i Frankrike med 2300 deltagare och massor med musik. Det är Yoga idag i Europa, stort och rörelsen växer. Från slutet på 1800-talet när engelsmännen tog med sig läran hem från Indien tills dagens allt större utbredning är steget långt. Yoga har kommit till Sverige för att stanna och yogaresor har blivit alltmer populärt.

Utomhushall

Christer Abrahamsson lär en gång ha sagt. – Idag är det så fint väder så man borde ha en utomhushall att träna i.
Begreppet utomhushall har varit ett främmande begrepp ända tills nu. De styrande i Hua Hin kanske inte har tänkt det så. Men när firandet av den thailändska kungens födelsedag den femte december ska pågå hela nästa år behövs det extra utsmyckning.

The Royal Trophy Asien mot Europa

The Royal Trophy, Asien mot Europa i golf, spelas för femte gången från den 7-9 januari 2011. Värd för den prestigefyllda tävlingen, grundad av Severiano Ballesteros, är Black Mountain Golf Club i Hua Hin. Det är åtta spelare i varje lag med Naomichi ‘Joe’ Ozaki som kapten för Asien och Colin Montgomerie för Europa.

Thaiboxare säljer dagstidningar

Muay Thai är en krävande sport och det är sälja tidningar på stranden i Hua Hin också. Att gå i djup sand i 35 graders värme kräver sin man. Tvillingarna Pisit (Ef) och Ponphisit (Ou) Kambang har båda gått över 250 matcher i den mycket krävande martial arts disciplinen Muay Thai, thaiboxning i vardagligt tal. Tvillingarna har prytt framsidorna på många thailändska boxningsmagasin.

Svenskföreningen i Hua Hin/Cha Am växer

Torsdagen den 27 november 2008 kl.18.00 kanske kan betecknas som ett historiskt datum någon gång i framtiden. Det var då Svenskföreningen bildades i Hua Hin på Sweden Restaurant. Hela 52 personer hade anmält att de ville komma men det blev ännu bättre, 62 personer kom. Så skrev vi i vårt mars-april nummer 2009.

Tidningar tryckta med tillåtelse

Många turister har stått framför ett tidningsställ och tummat på Aftonbladet, Expressen eller VG. – Är det här verkligen riktiga tidningar, formatet och pappret är ju inte detsamma, är vanliga tankegångar. Formatet heter SR A3 och är en modifiering från tabloidformat och det är en bättre papperskvalité än den originalet är tryckt på.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag766
Månaden30569
Totalt1881921

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework