Friskt, fräscht och förädlat

Det hela började med att Dan Ljusnefors fick till uppgift att väcka liv i Chateau Dale Tropical Villas. Tolv hus som stått tomma i åtta år utan att någon brytt sig det minsta om varken husen eller omkringliggande grönområde. Stommen var byggd på pålad grund med kvalitetscement och betong i väggarna, ett utsökt skal. Men i princip var det att börja om från början.

Ett ESS i leken

En förskola med fyra och en grundskola med åtta elever måste vara optimalt för både lärare och elever. Alla elever får mycket uppmärksamhet och mycket hjälp vid inlärningen. Båda lärarna vi träffade känner att läraryrket är ett kall och mår bra av att vara involverade i barns utveckling och utbildning. Skolan följer svensk läroplan.

Akvavit och brett

Jomtien Beach Road har blivit en attraktion rikare. På hörnet av Soi 3 har det bultats och bankats sedan juli och upp ur dammet har stigit en skönhet som går under namnet Akvavit. Med både en al fresco och en a/c-kyld del kommer Akvavit att tilltala alla kategorier av uteätare.I branschen i många år

Skäm bort dig själv

Är det något man ska passa på att unna sig när man besöker Thailand är det åtminstone en massage per vecka. Det finns inget bättre än att överlåta en stel kropp i en tränad massörs händer. Låt torr hud med sprickor från bitande kyliga vindar helas med hjälp av aromatiska oljor.

Mae Phim kortisar

I Mae Phim är det många företagare som tar en daglig morgonfika och lite senare under dagen en gemensam lunch. Inoficiella träffar leder ofta till att kreativa idéer yppas sådär i förbifarten. De snappas upp av någon deltagare och vidareutvecklas. En kopp kaffe kan man ju dricka ensam med det är roligare att fika tillsammans och precis samma sak gäller lunch.

Mat som fräser

Vi har solens mat och leendets mat. Italiensk och thailändsk. Mexikansk kanske man ken referera till som regnbågens mat. Färggrann och ett ständigt diskussionsämne. Om det är lätt att få en smakbit av bordsgrannen måste naturligtvis smakupplevelsen diskuteras. Mexikansk mat är ”het” i dubbel bemärkelse.

Flytande marknader

Hua Hin har blivit begåvat med inte en, utan två flytande marknader. Det är Hua Hin Sam Phan Nam Floating market och Hua Hin Floating market. Båda ligger på Soi 112 och inte särskilt långt ifrån varandra. Att turister, både thailändare från Bangkok och västerlänningar, massor med nordbor, spenderar längre och längre tid i Hua Hin området och dessutom pengar sägs vara anledningen till att två intill varandra liggande marknader plötsligt blivit verklighet.

Hundratolvans innevånare

Det springer en liten tjej med Musse Pigg öron på huvudet. Hennes syster cyklar före och håller vänster vid poolen som speglar sig i glansen av det soliga vädret. –Vi tar ett varv till säger hon på cykeln. Musse Pigg öronen tvekar för hon har redan sprungit två varv. Det finns fler barn som förgyller tillvaron på området, inhängnat både mot biltrafik och hundar. Tryggt och lugnt för både barn och vuxna.

Ett glas vin i glada vänners lag

För tio år sedan flyttade Munich Wine & Beer in i lokaler där förr en välkänd barberare klippte till människor. Robert J. Laminit vet hur man klipper till en boll för han är en riktig golfentusiast och naturligtvis mycket kunnig när det gäller vin och andra maltbaserade drycker. Med två helt absorberande intressen blir det inte mycket tid över för annat. Vid stambordet på Munich Wine & Beer mår man bra.

Familjerestaurang

Khun Mon på Soi 112 lite utanför Hua Hins centrum är precis som ett litet lokalt matställe ska vara. Khun Mon tar upp beställningar och serverar och hans hustru lagar maten. De åtta till tio borden är en lagom storlek på en restaurang som drivs i familjens regi.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag1134
Månaden23057
Totalt1829522

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework