När behoven är som störst

Tänk er att som elvaåring hamna i Zinkgruvan och inte kunna ett ord svenska. De enda att prata med var mamma och lillborsan nio år. År 1989 utsattes Santi Thamrong för just den omvälvande händelsen efter att mamman hade träffat en svensk gentleman från just Zinkgruvan. Orten är förmodligen större under jord än ovan med en gruva där man bryter zink som huvudmetall och silver som bimetall. Gruvgångar kallas ju dessutom för orter.

Lägenhet och hotell

Många inom hotellindustrin pratar om serviced apartments (lägenheter med hotellservice) som den nya trenden inom hotellindusrin. Allt fler turister stannar allt längre så istället för att bo på hotell väljer man att bo i lägenhet med fler sovrum och kokmöjligheter. Det är ofta flerbarnsfamiljer som väljer det här alternativet. Vi fick också höra att Siracha staden man åker igenom på väg till Pattaya var värd att stanna till i. Valet blev enkelt vi hyrde en lägenhet på Cape Racha i Siracha.

Ett kungligt palats som närmaste granne

Paradisstranden Mae Phim i Rayong har fått ett nytt landmärke. Precis vid vattenbrynet uppförs en lyxig lägenhetsbyggnad i sju våningar. Alla med stor balkong och havsutsikt med stranden och havet direkt framför området. Det är härifrån projektets namn är hämtat ”Seaview” kanske Thailands finaste havsutsikt med öarna utanför kusten väl synlliga.

De brinner för fotboll

Sverige kvalificerar sig till VM och EM i fotboll gång efter gång. Vad beror det på och hur ska Sverige ta sig igenom gruppen med Spanien, Grekland och Ryssland som hinder? Är vi tillräckligt bra nuförtiden frågade vi Rolf Zetterlund och Sören Åkerby. Med var Per Apelgren som värd och sammankallande. Vi träffades för en eftermiddagsfika i Hua Hin på Sofitel.

Flygande holländare har landat

Ett böljande hav i grönt omgivet av berg runt om. Högt upp i skyn bor en ensam munk med utsikt över golfbanan Banyan. Om det är något vitt som flyger i luften är det inte fiskmåsar snarare golfbollar.

Hua Hin i utveckling

Eftersom så många nordbor och främst svenskar besöker Hua Hin varje år är det lätt att tro att de är just därför Hua Hin har utvecklats från en sömnig fiskeby till en modern småstad. Visst är det lätt att tro att turistens köpkraft leder till nya varuhus, hotell och restauranger. Turist förresten ska man fortfarande betecknas som turist om man spenderar mer tid i Thailand än i hemlandet?

Siam ett namn som förpliktar

Precis bakom templet, från genomfartsvägen Phetkasem sett, ligger Poolsuk Road och Siam restaurang. Om man väljer den vänstra utgången från templet till Poolsuk är det bara att korsa gatan och gå rakt in. Rockestra ett ställe med levande thailändsk rock låg här förut men var tvungna att flytta beroende på närheten till templet. Den 10 november 2007 öppnade Siam restaurang portarna efter renovering.

 

Ny golfarrangör i Hua Hin

Ulf Sparvmans SweThai Golf och Conny Wikströms Scandinavian Golf Hua Hin har slagit ihop sina golfbagar och bildat Tee Time Thailand. Med många års erfarenhet av att arrangera golfresor och turneringar i Hua Hin är Ulf och Conny väl skickade att ta hand om era golfäventyr i och runt Hua Hin.

Finlandssvensk damfrisering i Khon Kaen

Om ni råkar hamna i Khon Kaen, vilket ni borde, och behöver en hårtrimmning besök Star Hair mitt i centrum. Leif Winsten med sin sjungande finlandssvenska befinner sig oftast där tidigt på morgonen efter en promenad med hunden.

Fler och fler unga tjejer reser till Thailand

Anna Svensson och Fia Stenberg är två unga tjejer som gillar Thailand. ”I Sverige pratas det ofta negativt om Thailand och framförallt om militärkuppen i september förra året” säger Fia. Det är lätt att jämföra en militärkupp med militärjuntornas grepp om makten i Sydamerika.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag1130
Månaden23053
Totalt1829518

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework