Ledarhögskola

Att var med på en kurs som pågår i två veckor i endast fyra timmar är förstås inte tillräckligt för att få ett certifikat. Men det är bättre att vara med i fyra timmar än att inte vara med alls. Dessa fyra timmar är en utav de mest intensiva och upplevelsrika förmiddagar vi någonsin deltagit i. Elene Uneståhl håller kursdeltagarna i ett järngrepp koncentrationsmässigt med hjälp av alla knep som finns i föreläsarmanualen, om det finns någon sådan.

Raggare numer hobbygubbar

”Jag är tuff jag är hård, glider fram som en Ford när jag kommer ner för gatan”. Så skrev Thomas Ledin som inledningsfras till Knivhuggarrock redan 1975 och med Ford tror vi inte att han menade Ford Anglia. Troligtvis var det en Ford Mustang han syftade på.

Bolaget och Krogen vägg i vägg

Femhundra flaskor alkohol pryder väggarna i Seved Gabrielssons bar Bolaget i Pattaya. Baren ser designad ut och kanske beror det på att Seved har sysslat med kläddesign hemma i Östersund. De femhundra flaskorna ser ut som tusen förresten eftersom det är spegelväggar bakom hyllorna.

Vi ses på Blackout

Att dricka en cocktail är ett sätt att leva och att umgås påstår många. Med tanke på att en undersökning i Sverige påstår att svenska ungdomar hellre träffar sin vänner via (a)social media än i verkligheten skulle vi vilja höja en cocktailskål för fler cocktailbarer.

Ser bra ut

Optimal optik låter som något man behöver för att speja ut i världsrymden. Det är också en butik i Hua Hin där man kan köpa bättre syn. Kanske också vidga vyerna om man får en chans att samtala med Ulla Asplund född på Åland och uppväxt i Stockholm.

Phuket mot Hua Hin

När han bodde på Phuket var kan känd som Tony kock som aldrig sa ett ont ord om andra människor. Han heter Tony Porsklint och är ny restauratör i Hua Hin närmare bestämt på Erikssons Wärdshus. Tony har varit med och byggt restauranger, jobbat både i kök och serveringen.Under sommarhalvåren så arbetar Tony som kock på Troxhammars Golfklubb utanför Stockholm. - Så visst kan vi spela en runda, ler Tony.

Pasta Factory nu Hin Lek Fai

Redan i slutet på 90-talet besökte vi Pasta Factory, mest för att vi gillade namnet. Då låg restaurangen mittemot Sofitel Hua Hin (Hotel Sofitel Centara Grand Resort and Villas). Vi besökte också Pasta Factory när Hannes Wermli och Woranuch Srisawat (Nut) flyttade till Phetkasem Road mittemot Market Village och nu har de flyttat igen och äntligen hittat hem, och Pasta Factory bytt namn till Hin Lek Fai.

I huvudet på en ung man

Vi har känt Colin Devonshire i många år och ibland undrar vi varför han lägger ner en massa tid på något så underligt som cricket. Nu förstår vi att det bara var ett substitut. Han väntade på den dag han skulle ha möjlighet att bygga en fotbollsplan.

En del är lyckligt lottade

Det finns många villasamhällen i Hua Hin-området byggda runt en swimmingpool av alla möjliga och omöjliga skepnader, ganska ofta omöjliga att simma i. En tillhörande poolbar och kanske en liten servering med snacks.Och så finns Manora Garden Restaurant i Manora Village, Khao Tao också.

Från anställd till egen

Finns det en större entreprenörsanda hos svenska kockar än hos andra yrkesgrupper? På Phuket är det ett obestridligt faktum. På ön finns ett flertal restauranger av mycket hög kvalité med skandinaviska restauratörer och de flesta har börjat som anställd kock. Restaurangkedjan Two Chefs är ett typexempel.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag801
Månaden30604
Totalt1881956

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework