Cha-Am Beach Party for Baan Padeng

Lørdag 11 februar hadde vi igjen en hyggelig dag med Samson og barna fra barnehjemmet ”BaanPadeng”. Og ikke bare de 25 barna fra barnehjemmet. For også noen fra nabo-laget og mange fra en ”bambooscool” lengre inn ibushen var på bussen da den ankom ved 10-tiden.

Har vi gått över ån efter vatten

Hur många gånger går det att bli förvånad innan förvåningen övergår till förväntan. Vi har skrivit om duktiga kvinnor på senare tiden och som vanligt har vi gått över ån efter vatten. Det finns en tjej, jo vi kallar henne tjej, som är 33 år och född i Isan, nordöstra Thailand. Hennes namn är Juthaporn Poonbune, hon flyttade till Pattaya för åtta år sedan för att förbättra sin engelska.

På Rayong Consulting skräddarsys hela system

På invigningen av det svenska konsulatet i Pattaya för tre år sedan träffade vi Bo Wennberg Eriksson och Birgitta Wennberg som driver Rayong Consulting för första gången. Bo och Birgitta har bott i Mae Ramphung sedan år 2013. Via mångårig erfarenhet från Sverige har företaget tillskansat sig en bred kompetens i systemutveckling och projektledning

Solpaneler är framtidens energikälla

Premier Solar startades för tio år sedan för att tillgodose den asiatiska marknadens behov av välkonstruerade och prisvärda lösningar av fönybar energi, för bostäder, komersiella och industriella byggnader. Solenergi är den förnybara energi som Premier Solar har valt att arbeta med. Det finns en iver att värna om miljön och inte minst viktigt, se till att inte förvärra den brist på vår främsta naturtillgång vatten, som för närvarande råder i världen.

Mars 2017

Marsnumret i hamn, det fjärde för säsongen och då får vi njuta av Pop opp i topp pop med Thore Skogman och Barbro Svensson kanske mer känd som Lill-Babs. Thore härstammar från Hallstahammar och där finns kopplingen till Thailands Posten. Från bruksorten Hallsta som i halstabletter härstammar också TP:s redaktör som fyller rutor. Det var i traktens skolor det svenska språket förfinades i både tal och skrift, mest skrift dock

True Jazz Festival i Hua Hin

Under många år anordnades Hua Hin Jazz Festival i samarbete med Hua Hins hotellassociation men det var några år sedan senast. Det är med stor glädje vi läser om år 2017 som en nystart för jazz i Hua Hin. Och det är ett digert tvådagarsprogram med en hel del spännande konstellationer på scen. Det stora dragplåstret är förstås Earth, Wind & Fire Experience. Bandet är byggt runt originalmedlemmen Al McKay. Al var bandets gitarrist då och nu

Törst bör släckas med drickbart vatten

För ganska snart sju år sedan skrev vi en artikel om vatten. Det är dags att informera om reningsprocesserna igen. Att läsa informationen på vattenflaskor i butikerna går ibland och ibland inte alls, ju mindre information det finns på flaskorna ju ”renare” är vattnet.

En Moberg som utvandrat till China Town

Det finns en magisk timme i Bangkoks Chinatown. Det är när daghandeln går över till ”nattmarknad”. Mellan 17.00 och 18.00 dras metalljalusierna ner framför skyltfönster och dörrar av glas och ut kommer metallborden och plastpallarna på alla möjliga och omöjliga utrymmen. Kokmöjligheterna består av kök djupt liggande in i en närliggande lokal eller helt enkelt enkla koleldade grillar.

En lång strandväg med ett Vasalopp i sand

På en av våra exkursioner i vårt avlånga land hamnade vi på den östra havskusten en bit söder om Rayong stad. En skylt pekar åt höger från huvudvägen (Väg 3 – Sukhumvit Rd.) vilken det står Mae Ram Phueng Beach på. Klä sina tankar i ord skulle ramphueng kunna översättas med och visst ger ett besök på stranden tillräckligt med frid, ro och tid för eftertanke

China Town i Bangkok kanske är världens största

Ett så dynamiskt område som China Town leder lätt tankarna till ständiga förändringar. Och visst ändras det men det är sällan att affärsverksamheter läggs ner, snarare beror förändringar på utveckling och tillväxt. I oktober 2012 tillbringade vi fyra dagar i China Town Bangkok och försökte förstå strukturen och varför alla jobbade jämt. Vi besökte mängder av affärsidkare och nu i februari 2017 finns i stort sett alla vi pratade med då, kvar.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1115
Månaden23038
Totalt1829503

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework