Hotell för barn i alla åldrar

Vi hade Michael Jackson och Diana Ross i storformat vakande över oss när vi sov. Alla de 320 rummen är trivsamt dekorerade med inspiration från musikvärlden. Blå dörrar om rummen vätter mot havet och orange är färgen för rum med stadsvy. Vi fick en rockin incheckning och mottagning vid vårt besök på Hard Rock Hotel Pattaya.

När smaklökar står på vid gavel

News Café slog upp sina portar i oktober 2006 med en inkörningsperiod i åtanke. Det officiella öppningsdatumet var den 2:a december samma år. Med Jens i köket och Per på golvet kändes det som om inget kunde stoppa en succé. Radarparet som förgyllt Halmstads krogliv och golfrestauranger tänkte sätta sina fotspår i Jomtien lite söder om Pattaya. Inte riktigt ända fram till Jomtien Beach, strax innan, på vänster sida om man kommer från Pattaya.

Skandinaviska Klubben i Pattaya

Groucho Marx sa när han blev erbjuden att bli medlem i en exklusiv klubb ”jag har inga intentioner att bli medlem i en klubb som accepterar mig som medlem”. Riktigt så är det inte i Scandinavian Expat Club i Pattaya. Här är alla välkomna t.o.m. grouchomarxliknande människor.

Lättbyggnadsteknik-miljövänligt

Att isolera mot värme är något vi nordbor har svårt att tänka oss in i. Värmen är ju bra och ska väl inte stängas ute på samma sätt som kylan. Det är nog behagligt med värme för stela nordiska leder under dagtid men när man ska sova är det inte roligt att ligga och vrida sig i svettiga lakan. Vi besökte ett hus i Mae Pim området som byggts just för att vara lätt att kyla ner.

Black Mountains träningsfaciliteter

För att göra Black Mountain till en komplett mästerskapsbana krävs det att den är utmanande och i perfekt kondition. Det behövs också ett träningsområde där man kan öva alla de slag och olika lägen man kan förvänta sig ute på banan. På Black Mountain finns en puttinggreen och två närspelsgreener i nära anslutning till första tee. ”Här kan man tona in puttingtouchen, kolla sanden i bunkrarna och vässa chippar och pitchar innan man ska slå ut på första hålet”, säger Jörgen på golfspråk.

Ett centrum för svenska barn

Det kändes som att komma till den lilla lokala skolan i början på sextiotalet i Sverige. Teckningar på väggarna och bokhyllor fyllda av barnböcker med många bilder och lite text. Dessutom träffade vi Jenny Egard, en riktig svensk småskolelärarinna. Heter förmodligen bara lärare nu för tiden.

Black Mountain “Best New Course in Asia – 1’st Runner Up for 2007”

Den 20:e april i år slog vi upp portarna till Black Mountain Golf Club i Hua Hin, Thailand. Black Mountain Golf Club är en vackert belägen golfbana med tillhörande lägenheter och friliggande hus. Målet är att erbjuda en klubb i världsklass för dig som älskar golf. Efter endast 6 månader i drift mottog Black Mountain utmärkelsen “Best New Course in Asia – 1’st Runner Up for 2007” av Asian Golf Monthly Magazine.

Jazztågets succéfärd västerut

En sista färd för säsongen 2007-08. Tåget lämnar Hua Hin på lördagsmorgonen den 15:e mars och kommer tillbaka från Baan Krut dagen därpå.

Eldsjälen Mr Ray

”Det har varit en fantastisk upplevelse att starta något så annorlunda som ett jazztåg”, säger Rewat Siriwong na Ayutthaya allmänt känd som Mr Ray. Inlärningskurvan har varit brant det gällde att lära sig hur man organiserar och producerar musik på ett tåg illa kvickt. ”Vi hade ingen aning om att så många människor tycker om bra musik och dessutom är villiga att följa med på våra utflykter”, säger Mr Ray. Jazzmusikerna i Hua Hin har fått många nya vänner.

Med ett ben i köket

Riche, Lida Värdshus och Ottos Skafferi, nej inte Kapten Bäckdals det var Humle och Dumle. Det är tre ställen som Kenneth har jobbat på innan det blev K&K Taverna i Hua Hin. Med efternamnet Timonen kan finskt påbrå härledas och då finns Finlands vilda tungomål som extra bonus i bagaget.

Slipskungen

Evert Grahn reser mycket men det tänker han sluta med sedan han fick en roll i filmen om Thailand. Åtminstone är det så han beskriver sin vistelse i Thailand ”precis som att delta i en film”. Han vill spendera mer tid i Thailand. Den präktiga svenske affärsmannen tog ett snabbt beslut efter att kört omkring i Hua Hin på motorcykel. Han köpte en tomt och byggde ett hus.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag810
Månaden30613
Totalt1881965

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework