Du är en buffel

Jag satt en kväll på en bar i och njöt av varma vindar och en kall öl. Genast blev jag omringad av några av de tjänstvilliga barflickorna och de vanliga frågorna lät inte vänta på sig särskilt länge.

Bröderna Bill och Jim

White Sand Beach på Koh Chang blir aldrig vad den har varit. Anledningen är cowboykulturens intrång i form av Buffalo Bill Steak House. Den 17e oktober var det ettårsparty på stället med cowboyhattar och bootsklädda dinerare i långa banor.

Bo i villa eller lägenhet

Vi får ofta förfrågningar från våra läsare om det finns möjlighet att hyra lägenheter eller hus i Thailand som alternativ till hotell och resorter. Anledningen är att allt fler åker tillsammans med släkt och vänner och vill gärna bo tillsammans. Man kan nog säga att det är en ny trend.Vi beslutade oss för att fråga runt lite bland bekanta i olika delar av Thailand.

Sportkläder för dagligt bruk

Många har importerat kläder från Thailand till Sverige men få har försökt göra tvärtom. En modig kvinna, Annica Lindén, har bestämt sig för att importera fritidskläder av märket Daily Sports till Thailand. ”Anledningen till att jag ger mig på det här är att vi västerländska kvinnor som bor här i Thailand har svårt att hitta rätt storlek”, säger hon.

Som Nisha ville

Vem skulle vara bättre rustad att sälja hus i ett område, än den som redan köpt ett där. Ändå hävdar Ann-Christine Leidstedt (Anki) att hon inte är någon typisk säljare, hon sysslar med information och kommunikation. Vi träffade Anki innan hon skulle göra ett besök på Thai-Finnish Chambers of Commerce, handelskammaren som handhar handelsrelationer mellan Thailand och Finland.

Två dagar på en öde strand

Vi skulle till nationalparken Khao Sam Roi Yod men åkte till vänster på en liten väg alldeles innan man kommer fram till entrén. Vi var helt enkelt hungriga och såg en skylt som det stod Dolphin Bay Resort på. Nu hamnade vi inte där utan stannade precis vid stranden vid en annan resort som gick under namnet Lealawadee at the beach. Eftersom stranden är 10 meter bort är det ett lämpligt namn.

Fastigheter och boxning

Det handlar mycket om fastigheter och en del thaiboxning på Phuket för Håkan Wallin. Nej, han boxas inte själv. Men ägaren av företaget Tharadon Estate, där Håkan jobbar som fastighetsmäklare numera, är också den drivande kraften bakom den lokala boxningsklubben Penchaksilat Club.

Rock och pock på Phuket

Rock City kör sin vana troget med tributeband och gör det bra. För tillfället är det Metallica, med Jim i spetsen, varvat med AC/DC med Brian Johnson vid mikken. Fullt ös precis som de två gångna åren. Lite tidigare på kvällen POWERHOUR med James, som är mer åt Linkin Park hållet och BKK Dangerous med två sångare, en kvinnlig, de spelar Pretty Women och lite Avril Lavigne musik. School of Rock, alternativ rock och tung Heavy Metal, är ungdomar mellan 15-18 år. Det här bandet vann Battle of Rockbands i södra Thailand och det är riktigt drag under galoscherna. De är på väg in i Grammystudion för att spela in debutplattan. Med alla tunga band under den senare delen av kvällen/natten så är det bäst att köra igång mjukt med unplugged från 21.00. Alla nämnda band alternerar mellan de två Rock City lokalerna.

 

Aldrig haft det bättre

”Man kan inte ha det mycket bättre än så här”, säger Börje Stoltz som sträcker ut sig vid poolen på Scandinavian Lagoon Resort på Phuket och njuter av solen och pensionen. Han såg en annons i Expressen om en mässa i Globen 2006 , med fokus på Thailand. Det gav mersmak. Redan i november samma år var han och frun på en visningsresa till Scandinavian Lagoon Resort.

Dagens tidning i Thailand

Jörgen Lannerstedt bodde på en femstjärnig resort på Mauritsius. ”Servicegraden var hög och man påstod att man kunde fixa det mesta så jag frågade efter en svensk tidning. Jag fick den men tre dagar senare”, säger Jörgen. Alltså var tidningen minst tre dagar gammal. Redan gårdagens nyheter är gamla i dagens snabbt föränderliga värld.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag1087
Månaden23010
Totalt1829475

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework