Samitivej Siracha ditt närsjukhus

Siracha ligger i Chonburi provinsen och den verkar vara populär hos nordbor med Bang Saen som lite av ett centrum tack vare Scandinavian Village och Logans. Allt fler nordbor köper hus i området och behovet av utbyggd infrastruktur följer naturligtvis med. En viktig del för människor som kommit upp i åren är tillgången till högklassig sjukvård. Nämnas bör att förutom Siracha och Bang Saen ligger också Pattaya i Chonburi.

Løbeture blev byggegrund

Hvordan en dansker med fremsyn og gåpåmod på ganske kort tid har realiseret sine visioner til et bæredygtigt projekt der er på vej til at blive et af de sidste mange års største succeshistorier.

Begyndte två år siden

Det hele begyndte for små 2 år siden, da Lars Lang fra Danmark var på træningslejr her i Thailand nede på basen i Sattahip. Under én af sine mange løbeture kom han forbi en byggegrund hvor der blev opført lejligheder, byggeriet blev opført i et naturskønt område nær byen Pattaya, nær ved vandet, tæt på en golfbane, og ikke så langt fra selve byens pulveriserende liv med dets mange internationale restaurationer og shoppingcentre.

Det ursprungliga Thailand finns

Det ursprungliga Thailand med orörd natur och kristallklart vatten finns två timmars båtfärd från Pattaya på ön Koh Sichang. Man kan komma dit med norskbåten M/V King Olav som går från Jomtien Beach i Pattaya varje dag då man har 15 passagerare eller fler.Terje Kalbach ägare av M/V King Olav har vigt sitt liv åt sjön. En utexaminerad elektroingenjör från Teknikum och Chalmers i Göteborg som jobbat på Ahrendalsvarvet och Götaverken i många år.

Baan Sabaijai ett skandinaviskt rehabiliteringscentrum i Jomtien

Baan Sabaijai är ett norskt rehabiliteringscentrum där man kombinerar traditionella västerländska med alternativa kinesiska behandlingsmetoder som har sina rötter tusentals år tillbaka i tiden.Baan Sabaijai betyder ’’hemmet för det lyckliga hjärtat’’, ett litet, men i hälsosammanhang stort hotell.Gästerna är huvudsakligen skandinaver med olika slag av hälsoproblem.

170 Mennesker og 50 kilo ribbe

Til tross for manglende snø og kulde ble det jul i Cha-Am i år også. Det sies at alt som gjentas mer enn 3 ganger er å regne som tradisjon, så har også blitt tilfelle med julefeiringen hjemme hos Jamras og Mack London. For femte år på rad stilte ekteparet opp og arrangerte ekte norsk jul for nordboerne i den idylliske fiskelandsbyen 175 km. sørvest for Bangkok. Normalt består menyen på disse kanter av sprellende fersk sjømat, krabbe, hummer og andre varianter av havets delikatesser. Seafood er liksom mer Cha-Am enn ribbe, medister, surkål, pinnekjøtt og riskrem…

Förverkliga andras drömmar

I Sverige deltar arkitekter i ritandet av en typ av byggnader åt gången. När statsbudgeten är lagd väljer man vad som ska byggas. Vissa år är det bara daghem, vissa år ålderdomshem. Märta Wachtmeister har som mångårig arkitekt varit med i alla byggboomar. Hon har också varit med när det inte byggts något överhuvudtaget.

I harmoni med naturen

Många av dagens moderna människor lever ett stressigt liv med ideliga brandkårsutryckningar som en del av vardagen. Evason Hideaway är ett paradis där absolut inget händer om man vill att det ska vara så. Alla borde få chansen att tillbringa några dagar av livet i en poolvilla i total avskildhet. Sov, läs en bok, simma, titta på TV, ät frukt eller helt enkelt sitt och filosofera och lyssna på naturen. Evason Hideaway är byggd för att stimulera latmasken.

Rissoppa med fisk

En specialitet som man inte ska missa när man är i Hua Hin är Kao Tom Pla. Det finns flera bra ställen och ett av de bästa ligger på samma gata som busstationen Sra Song Road. Hålet i väggen ligger nära själva nattmarknaden men ca 50 meter i riktning mot busstationen på motsatt sida. Granne är en skräddarbutik. Från klockan fem på kvällen fram till klockan tio är det här stället fullt med mest thailändare som vet var man får god mat. Förmodligen är det fler som köper med sig än som äter på stället för det är en ständig kö framför grytorna. Meny finns det ingen för man säljer bara tre rätter alla lika populära. Tom Yam Pla, Yam Pla Krob (gjord på torkad fisk) och Kao Tom Pla. Tom Yam Pla är en fisksoppa med diverse örter och kryddor, ganska kryddstark. Ät tillsammans med ris för att mildra kryddningseffekten. Yam Pla Krob är torkad fisk med grönsaksblandning kryddad med lök, koriander och chillipasta. Khao Tom Pla är rissoppa med fisk där man själv får tillsätta kryddor. Tre utsökta och nyttiga maträtter.

Luftvägen till Hua Hin

Vill ni inte stånka fram i trafiken eller i lugn och ro ta tåget till Hua Hin från Bangkok, ja då är flyg ett alternativ. Snabbt och bekvämt. För det finns en internationell flygplats i Hua Hin. Reguljärbolagen flyger inte dit. Men ett privat bolag opererar rutten, och det till rimliga priser med tanke på vad privatflyg kostar hemma i Norden. SGA heter flygbolaget. Det har fyra dagliga avgångar i bägge riktningarna. I Bangkok flyger man från/till Suvarnaphumi Airport så det är inga problem med anslutningar till och från reguljära flighter. Resan tar cirka 45 minuter punkt till punkt. Centrala Hua Hin ligger ungefär 25 minuter med bil från flygplatsen. Priserna så. Vuxna betalar 5,800 baht för en returbiljett och barn under 12 år 3,700 baht. Enkel resa kostar 3,700 baht respektive 2,250 baht. Flygskatt på 50 baht tillkommer. Första avgång från Bangkok är 07.30 och från Hua Hin 09.00. Sista flight går 17.15 respektive 18.30. Maskinerna är 12-sitsiga Cessna Grand Caravan, en beprövad modell i de här sammanhangen. Man kan också chartra plan av SGA.

Kanske lite för rent

Vem köper en flaska destillerat vatten, ämnat till bilbatterier, för att släcka törsten. Nästan alla tips och råd i diverse tidskrifter skriver om hur viktigt det är att dricka vatten när man är på semester i ett tropiskt land. Få nästan inga berättar vilken typ av vatten man ska dricka.

Mineraler viktiga

Listan på mineraler man bör få i sig ser ut så här. Natrium, kalium, klorid, kalcium, fosfat, sulfat, magnesium, järn, koppar, zink, mangan, jod, selen och molybden. De mesta får man i sig via en näringsriktig kost. Problemet är dock inte hur mycket man får i sig utan hur mycket man gör av med.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag1175
Månaden23098
Totalt1829563

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework