Musikfabrik

The Blues Factory får nog anses som etablerad med en framskjuten position i Pattayas levande musikliv. Med rutinerade husband, The Blues Machine och The Rock Machine, med en del nya ansikten, blir den levande musiken aldrig statisk. Ett möte med ägaren David Withers är inte helt lätt att arrangera, han jobbar från åtta på kvällen till fyra-fem på morgonen och är alltså inte tillgänglig på vanlig kontorstid. När vi väl träffades frågade vi och David svarade ärligt.

Mae Phims första sportsbar

Tänk vilket underbart liv det ni för, säg mig, hur känns det att vara charmör, sjöman och cowboy, musiker, artist, det kan väl aldrig bli trist? Det är lite Fritiof Andersson över Roger Johansson. Lite annorlunda yrkesval bara. Och så trist tyckte han att livet var i Sverige att han beslutade sig för att ta med sig familjen och flytta till Laem Mae Phim, till den thailändska östkusten.

När god grannsämja bär frukt

Maria Hannerstål och Sari Lilja-Leppänen bor grannar på Bali Residence i Laem Mae Phim, söder om Rayong. Både familjen Hannerstål och Lilja-Leppänen har köpt hus i området. Det finns alltså ingen plan B, satsningen på flytten till Thailand är väl genomtänkt och kan sägas vara definitiv, i alla fall för nu. Båda var kunder hos European Service Center, mestadels förkortat ESC.

Hua Hin Hills

Siam Winery grundat 1986 av Chalerm Yoovidhya var först med att utvinna alkoholhaltiga drycker ur vindruvor i Thailand. Förmodligen ingen dryck som tilltalade vinkännare, den hette Spy Wine Cooler, en introduktion, till den något annorlunda smaken av vin, för thailändare, sägs vara tanken bakom. Chalerm Yoovidhya är kanske mest känd som arvtagare till Red Bull imperiet

Bangkok Hospital Hua Hin

När Bangkok Hospital Hua Hin (BHN) öppnades i november 2010 fanns bara en akutservice. Under det gångna året har det tillkommit en mängd olika avdelningar. Idag är all nödvändig utrustning på plats och BHN ett till fullo fungerande sjukhus berett att ta emot både thailändska och utländska patienter. Dr. Somarch Wongkhomthong, sjukhusdirektör och Dr. Michael J. Moreton, internationell koordinator svarade på frågor och visade oss runt.

Skogsparken

Om man upptäcker något riktigt bra av en ren händelse har engelskan ett enda ord som omfattar hela händelseförloppet. Serendipity, förmågan att av en lycklig slump göra en upptäckt, står det i ordboken. Forest Park mellan Cha Am och Hua Hin är precis ett sådant ställe. En park fylld av träd helt enkelt.

Hua Hin Byffé

Varför krångla till det, är det en byffé man serverar i Hua Hin kan man väl döpa restaurangen till just det. Ungefär halv tolv, trettio minuter före lunchtimmen, börjar männinskor dyka upp. Om vi har förstått det hela rätt så kan man äta för 15 baht, en tallrik med nykokt ris och så får man välja en av de ca 25 rätterna, för 20 baht kan man välja två. Det man har valt läggs på samma tallrik som riset.

Cikada – loppmarknad

Är det något man är riktigt bra på i Thailand så är det att organisera tillfälliga marknader. Cikada i Hua Hin är inget undantag. Helgmarknaden på infarten till Kao Takiab startade för något år sedan i liten skala. Nu är den i full sving varje helg med början fredag kväll och avslutning söndag kväll.

Hollyburi

Inte många västerlänningar går på bio för att se en thailändsk film, men det kanske vi borde göra lite oftare. Dels för att förstå mer av den thailändska humorn men också för att få ett historiskt perspektiv. Kanske har många av våra läsare besökt Universal Studios antingen i Hollywood Californien, Orlando Florida, Japan eller kanske Singapore. Vi besökte Prommitr Film Studios ett par mil norr om Kanchanaburi, inte särskilt spektakulärt, men charmig i all sin enkelhet.

För att förstå framtiden måste man kunna sin historia

Phuket är troligtvis den enda staden i Thailand som bevisligen haft en världsomspännande betydelse redan år 300 e. Kr. Alexandria i Egypten var hem för geografer, kända för sina sofistikerade sjökort, på vilka Jang Si Lang fanns inritat.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag795
Månaden30598
Totalt1881950

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework