Fågel Fenix har sitt eget näste

Kör in på soi 11 från Sukhumvit Rd och kör rakt fram så långt det går. Sväng vänster och där gatan svänger skarpt höger svänger man vänster igen och plötsligt har man hamnat i en skyddad enklav som heter Le Fenix. Det är ett hotell som ingår i Accorgruppen och här träffade vi två svenskar en vd och en som håller ett öga på mat och dryck.

Tio kilometer absolut strandtomt

När vi ändå var i området och eftersom vi är nyfikna ville vi ha svar på vad absolut strandtomt innebär. Mellan Ban Phe och Laem Mae Phim går Pae-Klang-Kram Road och precis intill Tamuang kanalen ligger ett projekt där det såg ut att vara en hel del aktivitet. Säljkontoret var öppet, all information går nog att få där, tänkte vi.

Svensk kursgård

I vårt mars-april nummer 2009 skrev vi om Lars-Eric Uneståhls planer på att öppna en kursgård i Chakpong, lite söder om Ban Phe. Då var det inte riktigt klart men nu är etableringen ett faktum och i november 2009 kommer invigningen utav Skandinaviska Ledarhögskolan att ske.

På grogrund

Östra havskusten ligger vid Thailändska Golfen och området börjar i Chonburiprovinsen, fortsätter söderut via juvelerarstaden Chantaburi och den thailändska delen slutar i Baan Had Lek vid den Kambodjanska gränsen.

Kurts reflexprojekt

Eldsjälen Kurt Blomqvist jobbar vidare med sitt reflexprojekt och för att ge er kära läsare en liten uppdatering måste vi nämna att efter ha skänkt reflexer till skolor mestadels i de nordöstra provinserna hamnade Kurt i Bangkok.

Chateau Dale Charity Music Festival

Eldsjälar behövs alltid för att få saker gjort. En musikupplevelse med de bästa musiker som finns i Pattaya på samma scen var grundidén och ett krav var att överskottet från kvällen skulle gå till välgörenhet. Som Danne Ljusnefors, en av eldsjälarna, uttryckte det, ”let’s go for it we have to do something for this community” Visst var det grundtanken, att man skulle ge tillbaks till samhället som man fått så mycket utav. Den andra eldsjälen Barry Sullivan var helt med på noterna.

En hundraåring

År 1909 tuffade det första tåget till Hua Hin från Bangkok. I år firar den anrika badorten inte bara det utan dessutom att staden Hua Hin officiellt blir hundra år gammal. Att ta tåget dit är fortfarande en ganska stillsam upplevelse. Det tar sin tid. Stressbenägna ska använda andra färdmedel.

Cajutans storebror

Vi skojade med Björn och Zdeni när de berättade att Cajutan skulle få en storebror. ”Han får väl heta Caj-med då”. Lokalen ligger vägg i vägg med Hilton och för tillfället heter matstället Montri. Det stora rummet med A/C och levande musik kommer att förminskas, ”vi måste ha fler sittplatser utomhus” sa Björn.

Ny ägare till hotellrestaurang

Hotell Thipurais restaurang kommer att genomgå en renovering och uppgradering till en modern internationell restaurang. Det kommer att bli ett namnbyte och ett koncept kommer att utarbetas. Mannen bakom nysatsningen är Anders Hagstedt som de tre senaste åren varit restaurangchef för Black Mountains golfrestaurang och innan dess jobbat på svenska restauranger i Phuket.

Glad jazz i Cha Am och Hua Hin

När Stefan Järling med musikervänner börja röra på sig och träffas för att spela vet vi att högsäsongen är i vardande. Var och när är bestämt, söndagar från 19.30 på Baan Chang i Cha Am och måndagar från klockan 20.00 på Ray’s Place i Hua Hin.Hur banden ser ut kan dock variera. Följande musiker finns med i sammanhanget. Stefan Järling på klarinett, Bob Karsenbarg saxofon, Eivin Hodne spelar bas, Dag Olaf Aasteböl congas, Gary Hall piano, Manfred Hirsch håller takten, och Nissa Nyberget trakterar gitarren.

Page 1 of 4

Antal besökare

I dag772
Månaden30575
Totalt1881927

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework