Ute och cyklar

Det är allt fler som är ute och cyklar och i det här fallet menar vi bokstavligen. Cykling som motionsform har slagit rot både bland thailändare och besökare till landet av mångfald och förfining. De som bor här i längre perioder köper ofta en cykel som används allt flitigare i motsats till motionscykeln i vardagsrummet framför teven. Den blir ofta klädhängare. Att cykla i Mae Phim är enkelt.

Sjømannskirken i Pattaya

Att äta en eller två “svele” är en anledning så gott som någon att besöka norska sjömanskyrkan i Pattaya en torsdag lunch. Det var Ellen Standal som gav oss vetskap om att det som serveras på ”ferjetur” i Norge serveras på kyrkan i Pattaya också med sour cream och jordgubbssylt.

Ett namn för en kock

Med Oliver Dillner ska man prata mat och om man vill gå på djupet ska man prata såser. Boken eller snarare häftet som finns i hans packning oberoende av var han jobbar heter just Såser och Soppor. Den har han fått av Bertil, Olivers mentor.

Pediatrisk klinik öppen

Allt fler barnfamiljer kommer till Thailand på semester och det har man insett på Bangkok Hospital i Hua Hin. Den 9 augusti 2013 öppnades därför en pediatrisk klinik för just barn och tonåringar. Vi vet inte om sjukhusdirek[tören Dr. Som-arch Wongkhomthong och hans team hade svenska besökare i tankarna när man bestämde sig för att använda färgerna gult och blått.

Ring så svarar vi

Karina och Birger Rexed var bjudna till ett 50-årskalas i Hua Hin. Det var så tanken på att bo i Thailand permanent började gro. För sex år sedan och fram till våren 2013 blev det många resor till och från Thailand. Tre till sex månaders vistelse per år i huset som de köpt i Smart House Village, lite utanför Hua Hin, ledde så småningom till att biljetten köptes i Thailand.

Kunskap till Max

Om någon av våra läsare så där på rak arm vet var Hamneda ligger kan vi nog konstatera att geografilektionerna inte missades. Det är inte långt till Älmhult vet vi nu, bara 20 kilometer. Säger man Älmhult behöver man inte tänka länge innan IKEA dyker upp i tankarna. Familjen Hansson bodde för nära för att undgå IKEA-andan som var allestädes närvarande i området.

I Hua Hin

Vi har varit utan Cajutan en tid men nu är Zdeni (uttalas Stäni) och Björn Claesson tillbaka med besked. En genomgripande renovering av lokalerna är klar lagom till högsäsongen. Konstgräs på golvet, växter, rustika trämöbler, ljuslyktor och massor med fläktar har kommit till. Antalet sittplatser har utökats till 86 och köket är i princip helt nytt.

Huay Yang förvånar varje gång

Varje gång vi åker till Huay Yang ganska långt söder (12 mil) om Hua Hin och med en körbana med skiftande kvalitet tänker vi. Vad ska vi dit att göra. Så träffar man skåningar, göteborgare, elfsborgare och människor från Kristinehamn. Alla översvallande positiva till sin by.

Hantverkare samarbetar

Det finns olika anledningar att tillbringa sin semester i Hua Hin. Men kanske har Carin Blom hittat en alldeles egen. En kamrat skickade med en bit tråd som används till att göra hals- och armband av. Hon ville att Carin skulle försöka hitta något liknande, hels exakt lika, under sin vistelse i Hua Hin.

Det passar oss bra

Ann Engman kom söderifrån, från Malmö till Stockholm, men det var 26 år sedan. Carola Nordlund hon kom norrifrån hon, från Luleå till Stockholm och det var 14 år sedan. Stockholm är stort, sannolikheten att en malmötös och en lulejänta skulle träffas, gränsade till osannolikhet.

Page 1 of 3

Antal besökare

I dag810
Månaden30613
Totalt1881965

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework