Nordboere i Thailand

BUGOYNES fotoLangt nord i Norge fins et lite fiskevær/fiskerlandsby som heter Bugøynes med 220 innbyggere. I julen befant cirka 10 prosent av befolkningen seg i Thailand, nærmere bestemt Jomtien, Pattaya District. Fiskerlandsbyen Bugøynes ligger i Finnmark fylke, nærmere bestemt Sør-Varanger kommune.
Hos Stefans Guesthouse, med adresse i Jomtien, bodde til sammen 8 turister fra Varanger området, 6 av dem fra forannevnte Bugøynes, dette i januar/februar måned. Over alt i Jomtien kunne man høre den nordnorske dialekten, - vi snakker her om flere hundre turister fra et meget begrenset område. Vi må også her legge til at Finnmark fylke som er av samme størrelse som Danmark, er folkefattig med sine knapt 74 000 innbyggere. Hvorfor valfarten til Thailand midt på vinteren, er kanskje det sentrale spørsmålet her. De aller fleste hevder at jula og alt den fører med seg på hjemmebane, er nærmest blitt en plage som starter sin innspurt allerede i oktober.
Noen av nordboerne er klimaflykninger, noen tilbringer de verste vintermånedene her av helsemessige årsaker mens andre har skiftet den kjente feriedestinasjonen Gran Canaria ut med Thailand. –Klimaet her er mer stabilt enn på Kanariøyene, det er billigere å leve her, det samme med flyreisene, prisene er akseptable og Thailand er et vakkert land, er noen av svarene vi får.
Man kan heller ikke stikke inn under en stol at også romantikken blomstrer her. Kjærlighet har ingen grenser, den oppstår på tvers av alt. 10 prosentEn forlovelse blir inngått mellom en Bugøynes-gutt og thaidame i denne perioden. Den vesle bygda vil dermed bli beriket med enda en innbygger, enda en thaikvinne skal gi farge til et allerede fargerikt fellesskap i det vesle samfunnet.
Slik foregår den nye tids folkevandring. Gjennom tusenvis av år som er gått, har menneskene vandret, sakte beveget de seg fra kontinent til kontinent. På apostlenes hester forflyttet de seg. I dag setter vi oss om bord i digre maskiner som flyr oss hvor vi vil på denne kloden. På noen få timer legger man bak seg hele kontinenter og svære havområder.

Read 24626 times

Antal besökare

I dag447
Månaden980
Totalt1723532

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework