Randi Irene Losoa

Nordmannen Kurt Svendheim er mannen bak konseptet New Nordic Group som siden 2008 har satset tungt både med luksuriøse og enklere leiligheter for salg og utleie i Jomtien og Pattaya. Nå skal firmaet markere det 50. av de totalt 54 prosjektene som skal bygges, dette ved å bygge slott.

Redaktørens hjørne #40

Jeg har fått i oppdrag, i denne utgaven av Thailandsposten, å avløse «Redaktørens hjørne», så her er jeg. Her sitter jeg på min balkong, i mitt lille «skrivehjørne», i Jomtien, Soi 4, på Stefans Guesthouse. Det er tidlig morgen, dagslyset er i ferd med å demre, fuglene synger, thaiene går til og fra - i ferd med å starte sin arbeidsdag.

Trestammer og krokodiller

Ikke alle liker å se ville dyr i bur, som for eksempel den mektige bengalske tigeren. Likevel vil vi ikke nøle med å anbefale et besøk i Million YearsStone Park.

En dag på stranden

Hva gjør folk på Jomtienstranden og hva skjer der? Og hvem er menneskene som driver de ulike strandsonene?

Kveldsmarkedet i Jomtien

Markedet ble åpnet for et par år siden og befinner seg ved Jomtien Beach Road ved Soi 9 området. Åpningstiden er fra cirka klokken 17-18. Her finner man det meste, riktignok det man også tilbys av selgerne på strendene eller i de ordinære butikkene. Fordelen i mange tilfeller kan være at på markedet fås varene til lavere priser.

Siste del av november og desember har vært smekkfull av sportsaktiviteter i Jomtien. Først startet det med fiskekonkurranse med startpunkt fra stranda. Dette til stor interesse både for turister og thaier. I konkurransen deltok lokale fiskere og båteiere.

Luksuriøse leiligheter

Nordmannen Kurt Svendheim er mannen bak konseptet New Nordic som satser tungt med luksuriøse leiligheter for salg og utleie i Jom- tien og Pattaya. Men også en svenske er involvert her, en svenske som i kjølvannet av New Nordic-utbyggin- gen er engasjert for å stable 100 restauranter på beina.

Finne ro i Ko Si Chang

Den vesle øya med cirka 4500 innbyggere er utrolig sjarmerende. Og hvis man vil kan man her komme tettere inn i det ekte Thailand og dets folk.

Vi besøkte øya for første gang i fjor, da på en dagstur med en gruppe fra Stefans Guesthouse i Jomtien. Og ble av en eller annen grunn tiltrukket av den uten at vi vet hvorfor, derfor forlot vi nyttårsfeiringen i Jomtien, og ble på øya i tre døgn.

Turistlivet i en gate

JOMTIEN: SidegatenSoi 4 i Jomtien haren interessant miks av skandinaver og thailendere. Selvsagt er også andre europeiske land representert, men skandinavene florerer i flertall.

Med Dreamliner til Bangkok

Ja visst møtte vi skepsis fra allmennheten da flyselskapet Norwegians Dreamliner-billetter til Bangkok ble booket sommeren 2013. Medieoppslagene i kjølvannet av Dreamliners «barnesykdommer» som har fulgt i tiden etterpå, gjorde ikke skepsisen mindre.

Page 1 of 2

Antal besökare

I dag691
Månaden20692
Totalt1769460

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework