Luksuriøse leiligheter

lyxlagenheterNordmannen Kurt Svendheim er mannen bak konseptet New Nordic som satser tungt med luksuriøse leiligheter for salg og utleie i Jom- tien og Pattaya. Men også en svenske er involvert her, en svenske som i kjølvannet av New Nordic-utbyggin- gen er engasjert for å stable 100 restauranter på beina.

Svensken Anders Eliasson er godt kjent i de skandina- viske turistgruppene i Pattaya og Jomtien, spesielt blant nordmenn. Eliassen er manager i restauranten News, en restaurant som fra første åpningsdag viste seg å bli en bombesikker turistfavoritt.

–Ja, det kan man kanskje si. På en såkalt lavsesongs dag, som er til stor bekymring i turistnæringen her, hadde vi nå nylig 272 gjester som samtlige ga tommelen opp for god mat og servise. Da er det kult å drive restaurant, stråler Eliassen og hevder at restaurant News ikke har reg- istret noe særlig til nedgangen i turismen, heller ikke det faktum at det virker som sesongene blir kortere og kortere for hvert år.

En genistrek Men ledelsen i gigantprosjektet New Nordic har sannsyn- ligvis gjort en genistrek ved å sikre seg Anders Eliasson og hans glødende engasjement. Eliasson skal klargjøre og få i drift 100 restauranter på seks måneder, syv av dem står ferdig.

–Kurt Svendheim spurte meg om jeg ville ha ansvaret for Food & Beverage delen i New Nordic hotellkompleksene, etter en viss betenkningstid tok jeg beslutningen om å si ja, man må faktisk ha noen utfordringer i livet, sier Elias- son med en smil.

Men før vi går videre, må vi få en kort resyme om Anders Eliasson. Hele 17 år tilbrakte han som ung mann i Norge. Der startet han med å fikse jobber i Norge for arbeid- sledige svensker. Han gjorde det så bra at han i positivt fortegn havnet i medienes søkelys, for Eliassen ble en sterk pådriver til at den populære svenske arbeidskraften fortsatt kanaliseres til Norge. Så streifet han innom den norske oljeindustrien, deretter bar det over Atlanteren til Miami.

Mens han var i Miami så fikk han plutselig en henven- delse fra bekjente i Thailand. Om ikke han kunne reise hit for å få en restaurant opp å gå? Han reiste, riktignok under sterk tvil. Så sto han i døråpningen og så seg rundt i det som skulle bli en restaurant i Thailand og tenkte, entusiastisk:

–For et potensiale!

Nå er altså New Nordic i full gang med å etablere de cirka 320 bungalower og leiligheter.

–Disse prosjektene er planlagt å bli en liten by i byen med alt fra butikker til frisørsalonger og advokatkontorer. Boli- genhetene er luksuriøse, gjestene skal ikke mangle noe. Beliggenhetene er fantastisk flotte, noen med formidabel utsikt, andre med umiddelbar nærhet til et av de fineste strender blant Jomtien og Pattayas strender. Personell skal skoleres fordi servicen skal fremstå i øverste toppsjikt, for- teller Anders Eliasson som ikke er i et øyeblikks tvil om at New Nordic-prosjektene vil lykkes.

New Nordic effektfarge er orange, det gjelder alt fra personellets bekledning til detaljer i selve bygningene og interiør. Så hvis man under en trimtur støter på et velstelt område i de orange effektfargene, da befinner man seg i et New Nordic-område.

Gjennomført stilig Siden da har det gått slag i slag, for Anders Eliassen er nemlig en utrolig energibunt med en sikker teft for hva som kan lykkes og hva ikke. Han har visst energi og kraft, men ikke den form som man som utmattes av, men som man inspireres av. Nå er han altså i full sving med å få i gang New Nordics restauranter samtidig som han holder et våkent øye med driften på News.

Vi besøkte et av stedene han nylig har fått i gang, en fransk kafe. Europeerne er naturligvis sterkt representert blant New Nordics kunder, deriblant franskmenn. Og om den vesle franske kafeen er det bare en ting å si om; nydelig design. De grønnmalte vindusskoddene med malerier i stedet for vinduer er gjennomført stilig. Et kunstig fossefall suser beroligende fra utkanten av kafeen. Og Eiffeltårnets miniatyrer er selvsagt på plass i en fransk kafe langt borte fra Frankrike.

–Jeg står for design, innredning, ansatte, alt, sier han. Heller ikke kreativitet er altså mangelvare hos Anders Eliassen.

Selvsagt er jeg nervøs. Men det også er en del av min drivkraft.

Men da vi stiller spørsmål om hvordan han skal klare å stable hele 100 restauranter, kafeer, bistroer, barer, også videre, på beina i løpet av de neste seks månedene, så tier han stille.

–Er du nervøs for at dette ikke skal gå?

Noen sekunder tikker og går, så drikker han av juice- flasken og svarer:

–Selvsagt er jeg nervøs. Men det også er en del av min drivkraft. Jeg tar beslutningen om at jeg skal klare det, og da går det bra, bare se på den franske kafeen. New Nordics kompleksene er i ferd med å bli godt kjent, og jeg skal det jeg kan for å sørge for at restaurantene også skal bli kjent for god mat og topp service, sier han, lener seg avslappet tilbake i sofaputene på News og smiler strålende

Read 25088 times

Antal besökare

I dag686
Månaden20687
Totalt1769455

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework