Nordmenn bygger slott i Thailand

Castle 2Nordmannen Kurt Svendheim er mannen bak konseptet New Nordic Group som siden 2008 har satset tungt både med luksuriøse og enklere leiligheter for salg og utleie i Jomtien og Pattaya. Nå skal firmaet markere det 50. av de totalt 54 prosjektene som skal bygges, dette ved å bygge slott.

Hvitt og oransje

Hvis man i Pratamnak Hill støter på nyoppførte bygg i hvitt og oransje i et velregissert område som mest av alt ligner på en egen liten bydel, da har man havnet i New Nordic Groups hotell anlegg. PratamnakHill ligger i grenselandet mellom Jomtien og Pattaya, her har New Nordic blitt et godt etablert hotell-begrep. Byggevirksomhet pågår hele tiden og i skrivende stund er et av to planlagte slott under oppføring.

Svendheim-barna

–Byggeprosjektene er planlagt å bli en bydel i byen med alt fra butikker til frisørsalonger. Boligenhetene stekker seg fra enkle familieboligertil lukseriøsepenthouses. Gjestene skal ikke mangle noe. Beliggenhetene er fantastisk flotte, noen med formidabel utsikt, andre med umiddelbar nærhet til et av de fineste strender blant annet i Jomtien. Personell skoleres kontinuerlig fordi servicenivået til enhver tid skal befinne seg i toppsjiktet. Dette sier Svendheims datter, Anita Svendheim (23) som er sterkt involvert i driften som markedsføringsansvarlig.

Hotell bærer barnas navn

Det er desember og julen står for døren også her hos New Nordic. Juletreet står pyntet utenfor hotell Marcus, en ansatt sliter med å rette opp et plast juletre innendørs. Hotellene er forresten oppkalt etter Svendheim-barna. Anita, den eldste i søskenflokken, har fått tre hotell som bærer hennes navn. Det samme med lillebror Marcus på ni år. Og lillesøster Kristine har et hotell oppkalt etter seg.

Blanke flislagte gulv

Hotell Marcus`s inngangsparti er striglet med skinnende hvite marmor trapper. Og videre inn på blanke flislagte gulv som fortsetter inn i restauranten med utsikt ned mot bassengområdet som ligger på bakkenivå, omkranset av sittegrupper og en scene, her skal overvintrende nordmenn lytte til kjente musikere hjemmefra ut på nyåret. Anlegget vil når det er ferdig ha cirka 320 til sammen 5000 sengeplasser bungalower og leiligheter.

Gir 400 arbeidsplasser

New Nordic Groups anlegg i Jomtien gir allerede nå 400 arbeidsplasser. Da er ikke alle bygningsarbeidere som jobber kontinuerlig med prosjektene regnet med. Det hersker neppe tvil om at dette handler om sårt tiltrengte arbeidsplasser i dette distriktet av Thailand.

Slottene Men vi er kommet hit for å snakke om slottet. Eller slottene, for det skal bygges to slott. Og hvordan ser et slott anno 2015 ut? Eller; handler byggverkene om de gamle, europeiske slottene med; spir og digre tredører, noen skumle ganger og nifse spøkelsesbefengte rom i tårnene? –Ja, det stemmer nesten, stråler Anita, og forteller: –Alle våre hotellrom og leiligheter er designet med diverse tema, ingen er like, de har unik luksuriøs design. Slottene derimot blir et kapittel for seg. De skal bygges slik at de møtes og knyttes til hverandre med ei bro. De blir meget spesielle og skal ligne mest mulig på de gamle tyske slottene som vår familie alltid har vært så fascinerte av. Man kan godt si at familien oppfyller en drøm med slottsbyggingen som et designerteam har jobbet med i to år. Nå er det første slottet under oppføring og skal stå ferdig i slutten av 2016. Hver av slottene skal inneholde henholdsvis 43 og 63 leiligheter. Men hvis man vil eie en lukusleilighet i et slott, så bør man skynde seg for det ene slottet har allerede omsatt samtlige 63. Da står leie-mulighetene igjen, døgnprisen hos New Nordic starter på 900 THB, månedsleie er fra 15000 THB. På slottene blir trolig prisene i en annen klasse. Hele pakka med store tredører, mørke litt skumle ganger, vinkjellere og leilighetene skal nemlig preges av luksus.

Landemerke

–Hvem er kjøperne? For denne luksusen er jo ikke noe for herr og fru Hvermansen hjemme i Norge?

–Investorer vesentlig fra Frankrike og Norge, men som en investor her i New Nordic velger man selv om man vil bo der selv eller om de ønsker New Nordics hjelp til å leie ut leiligheten.Vihar en utleieavtale med leiligheter som ikke brukes av investorene, da blir de drevet som om det skulle være et hotell. Syv etasjer med luksusslott-leiligheter vil kanskje ruve godt i landskapet.

–Vil slottene bli et landemerke for Pratamnak Hill?

–De vil nok vekke en del oppsikt, ja. Men høyere enn sju etasjer har vi ikke lov til å bygge, for i nabolaget går Prinsessegaten, slottene bør ikke bli høyere enn prinsessens hus. Her som i andre land er det regler som må følges, sier Anita Svendheim.

Read 23619 times

More in this category:

Antal besökare

I dag643
Månaden20644
Totalt1769412

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework