Sund semester med friskvård

Sund semesterLotte Dietrich heter den danska koordinatorn på Phuket International Hospital. Det visade sig att hon pratar alldeles utmärkt svenska och även en lättförståelig danska. Hon har översatt ett litet informationshäfte som går under namnet Sund Semester Sund Ferie i Phuket till svenska och danska. Det visar sig vara en intelligent publikation med massor av små tips för en lyckad semester i Thailand. Efter att ha arbetat på sjukhuset i sex år har arbetsuppgifterna utkristalliserat sig. Från oktober till mitten av april är det mycket patientkontakt och under övriga månader blir det mest marknadsföring och planering.

Dålig mage

- Den vanligaste sjukdomen bland skandinaver är magsjuka med åtföljande diarré, säger Lotte. Det får man av att ha ätit eller druckit något som innehåller bakterier eller virus. Om du tvekar var du ska äta följ mängden. Ät där många andra äter för det innebär inte bara god mat utan också färsk mat beroende på den höga omsättningen.

Värmerelaterad sjukdom

- Sedan har vi solen och värmen. Här kan det hända många saker. Allt från värmeutslag till värmeslag, säger Lotte. Några enkla råd är att klä sig i löst sittande ljusa plagg, duscha ofta och dricka rikligt med vatten. Om man vill träna i värmen försök att varva ner i ett svalt rum och om man känner sig överhettad täck kroppen med våta handdukar. Värmeutslag, värmekramper och överhettning kan avhjälpas genom att sträcka ut sig och vila där det är svalt.Om kroppen inte längre svettas trots att man känner sig het har man förmodligen drabbats av värmeslag och bör omedelbart uppsöka läkare.

Förebyggande

Med de två vanligaste tropikproblemen ur världen fick vi Lotte att prata mer om friskvård i förebyggande syfte än om sjukvård. Vi kom automastikt in på hälsoturism. Om man i syfte att förbättra sin hälsa och välmående deltar i ett bantningsläger, gör ett tandläkarbesök eller vill göra ett kirurgiskt ingrepp är Thailand ett idealiskt land. Det finns attraktiva och avslappnande omgivningar för rekreation och rehabilitering. En tolerant och gästvänlig hållning gentemot utlänningar i en serviceorienterad kultur. Och inte minst sund och god mat.

En hel del kosmetik

På sjukhuset har gjorts en hel del kosmetiska ingrepp såsom fettsugning, ansiktslyftning och bröstoperationer. Även hudbehandling med laser är vanligt precis som rengöring av tänder och tandoperationer.Hårtransplation är ett annat vanligt ingrepp. Vi har pratat med många äldre människor som har problem med höft- och knäleder. - I Norden kan det vara en väntetid på upp till fyra år men här kan man nästan få det gjort omgående, sas det.

Hälsoundersökning

Men jag vill slå ett slag för hälsoundersökningar. Det är en viktig del i din hälsa att få en medicinsk utvärdering för att undvika mer svårartade hälsoproblem i framtiden, säger Lotte. På Phuket International Hospital kan man få träffa fler specialläkare under en dag vilket knappast är möjligt i Norden. Det finns enkla undersökningar från 1 300 baht för människor under 25 år till mer avancerade hälsokontroller för 10 500 baht till 12 500 baht för män och kvinnor över 40 år.

Hög standard

Många västerlänningar är oroliga för kvalitén på sjukvården i Thailand. På det svarar Lotte. – De medicinska insatserna är av hög kvalitéoch möter samma standard som i västvärlden. Fackligt kunnande, teknologi, hygien och säkerhet på Phuket International Hospital håller generellt världsklass. Flera av våra läkare har studerat och praktiserat i USA och Europa. De flesta pratar därför bra engelska.

Många internationella koordinatorer

”På Phuket International Hospital har vi internationell personal som tar hand om internationella patienter, inalles sex stycken utländska koordinatorer”, säger Lotte. De hjälper till med alla de praktiska, medicinska och personliga behoven för patienten före ankomsten, under vistelsen och vid utskrivningen. ”Vi ser också till att patientens anmälan till försäkringsbolaget blir behandlad så snabbt och korrekt som möjligt”, avslutar Lotte. Vi avslutar med att säga att på Phuket International Hospital är du i goda händer om det händer. Inte minst av Lottes lugna sätt och profesionella inriktning och dessutom med erfarenhet från amerikansk sjukvård.

Faktaruta

Phuket International Hospital 44 Chalermprakiat Ror 9 Rd. Phuket (mellan Central Festival och Tesco Lotus och granne med Big C)

Sjukhuset är privatägt

Kontakta Lotte på 076 249 400 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vid nödsituationer ring 076 210 935

Read 692 times

More in this category:

Antal besökare

I dag216
Månaden20423
Totalt1797836

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework