Pigg, frisk och stark

Pigg frisk stark RiisinkorjuuNär ni läser nedanstående råd känns de ganska självklara. Ändå är det så oändligt svårt att följa dem och göra som man tänker. Vi har bara klätt mångas tankar i ord och förhoppningsvis blir det lättare att följa råden när de kan läsas i punktform. Ett bra uttryck som har blivit allmänt vedertaget på senare tid är ”prioritera sådana värden man inte kan se eller ta på”.

Sömnens starka antioxidant

Var noga med att sova, då kroppen renar och lagar sig under dina sömntimmar, samt tillverkar kroppens främsta och starkaste antioxidant, melatonin. Ät inte för sent, eftersom insulinfrisättning påverkar kroppens produktion av tillväxthormoner.

Fyll på med vätska

Drick ordentligt under dagarna, särskilt om du tränar mycket eller om det är extra varmt. Många rekommenderar 2-3 liter vatten per dag, men det kan variera från person till person. Drick filtrerat vatten som är kokat och ljummet. När det är som hetast och du svettas mycket, så kan du ha lite flingsalt i vattnet.

Motionera dig i form

Motionera ofta och mycket och med en aktivitet som du tycker om och som du mår bra av. Promenader, jogging, dans, yoga eller pilates. Den motion som är bäst, är den som blir av, så gör det du tycker är roligt!

Andas djupt

Andning är oerhört centralt för vår rening i kroppen och tillsammans med svett och urin så är det en del av vår utrensning. När du andas djupt så får du nytt syre, men när du andas ut, så gör du dig också av med koldioxid som verkar försurande i blodet. Balansen mellan koldioxid och syre är viktig och samtidigt som stress och bröstandning kan försämra balansen, så kan den återställas med god och lugn djupandning.

Ekologisk och naturlig mat

Välj naturliga och ekologiska råvaror som ger gott om näring, som är utan tillsatser, tungmetaller och bekämpningsmedel. Handla närodlade varor och från små odlare som är noga med en biodynamisk odling.

Skonsam tillagning

Tillaga maten så lite som möjligt för att behålla näringen. Ät mycket lättkokta, ångkokade eller wokade grönsaker, färsk frukt, mjölksyrade grönsaker, fermenterade produkter, mat som är groddat eller blötlagda nötter och frön. Tillagning i mikrovågsugn, långstekning eller överkokad mat, ger mindre näring och bör undvikas i så stor utsträckning som möjligt. Välj långkok, ångkokning eller allra helst, råkost.

Alkaliska råvaror

Basera mycket av dina grönsaker på kalkrika gröna grönsaker. Minska på socker, vete och tillsatser i din mat och byt alla hel- eller halvfabrikat mot naturlig mat som du lagar från grunden.

Proteinkällor

Välj proteinkällor från bönor, linser, quinoa och från ekologiskt odlade sojabönor. Även alger är en proteinkälla, som dessutom innehåller omega 3 och gott om antioxidanter och mineraler. Du kan göra enkla biffar med kikärtor, rotfruktsgrönsaker eller linser. Tänk på att konventionellt odlad soja är nästintill uteslutande genmanipulerad, så det är bra ide att välja helt ekologisk soja.

Energiladdande återhämtning

Prioritera din återhämtning oavsett om du har tid eller inte. Du blir sannolikt en bättre arbetskollega, gladare mamma och omtänksammare vän om du är frisk och stark i kropp och själ! Återhämta dig genom mental träning, en stunds vila, en lång, lugn promenad eller det som känns mest energiboostande för dig.

Stressens inverkan på mat och måltider

- Undvik att svälja maten hel, skölja ner den med vatten eller att stå upp och äta. Kroppen behöver lugn, ro och mycket blod i magen för att få en bra matsmältning. Om du står upp, så är blodet ute i din kropp istället för i magen. Mat som inte har tuggats ordentligt kan orsaka matsmältningsproblem och dessutom, innehålla för lite av saliv och det spjälkande (sönderdelande) enzymet amylas som tillförs maten redan i munnen. Ständig stress i samband med dina måltider kan ge kortisolpåslag och därmed påverka insulinets frisättning och öka inlagring av energin i kroppens celler.

Energiboosta med goda vänner

Inspirera dig själv genom att träffa nya, härliga människor, börja en rolig och inspirerande hobby eller gå en kurs inom ett nytt och intressant område.

Skratt och livsglädje

Skratt är utrensande i allra största grad, då skratt släpper spänningar och ökar vitalitet och kroppens genomströmning. Motionera, dansa, skratta, ha kul och ta hand om din energi och din tid. Tänk på att din kropp är din boplats under lång tid, så möblera om ibland, se till att fräscha upp och städa ur kroppen!

Read 713 times

Antal besökare

I dag213
Månaden20420
Totalt1797833

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework