Buddha View på Bang Bao

Buddha ViewPå Chang säger människor att man måste besöka Buddha View annars har man inte varit på ön. Det är ett statement som måste vara svårt att leva upp till. Restaurangen ligger på Bang Baopiren som känns som en kilometer lång. Piren kallas i var mans mun för Bang Bao Fishing Village. Man behöver inte gå ända längst ut dock för Buddha View ligger till höger när man gått tre fjärdedelar av den totala sträckan.

Lyktor lyser vägen

Restaurangen går att missa om man inte vet vad man letar efter. Kvällstid lyser lyktorna vägen och dagtid är det bara att följa de andra som ska dit eller helt enkelt fråga sig fram.- Mun till mun metoden fungerar alldeles utmärkt för oss, säger Jan en av delägarna. Det pratas om Buddha View. Restaurangen med glasbord som gör att man kan se rakt ner i vattnet, spektakulärt upplyst på kvällstid. Fiskar som simmar runt statyetter strategiskt placerade ger liv åt måltiden.

Det är något speciellt

- Genuin traditionell thailändsk mat och populära västerländska rätter säger Luke, den andra delägaren, när vi frågar om vad som serveras. Dessutom härliga färska fruktjuicer och om man hellre vill ha, öl eller ett gott vin. Det är något med Buddha View som det inte går att ta på, något som får människor att slappna av och ta en drink före maten. Samma något gör att människor stannar kvar för ett extra glas vin efter maten. Kanske en kaffe med avec.

Mycket trä

Det kan bero på det myckna levande materialet trä. Gröna växter och genomtänkt musikval bidrar säkert. De rustika borden, bekväma stolarna, utsikten, havsbrisen, de lågmälda samtalen allt bidrar. Men vi tror att det är människorna som driver restaurangen som skapar miljön. Förutom redan nämnda Jan, som har designerhjärna och Luke som är den händige delägaren finns också Nancy med i kulisserna. – Hon är den feminina touchen, säger Luke.

En vilande skönhet

Tre människor från Belgien som har funnit sig till rätta på Chang i Thailand. Första gången som Nancy och Luke besökte restaurangen trodde de att den var stängd. Trötta lågsäsongsdagar gjorde inte de dåvarande ägarna särskilt aktiva. - Här ligger en vilande skönhet, en potentiell klassrestaurang, tänkte båda. Det fanns en lösning och för fyra år sedan var Buddha View ett faktum efter omfattande renoveringar. Restaurangen var alldeles för stor för att kunna bli gemytlig så man byggde helt enkelt sex rum för uthyrning i främre delen. Restaurangen skulle vara närmast vattnet förstås.

Tre som kompletterar varandra

Fördelarna med tre delägare som hade olika kvaliteter var uppenbar från första stund. Händige herrn Luke sågade, hamrade och spikade. Jan funderade på hur restaurangen skulle marknadsföras och Nancy fanns med som ett allt i allo men också som en kvinna med vettiga åsikter och synpunkter på detaljer. Resultatet är fullt synligt i december 2010, där att beskåda för alla som vill se. Kockarna och annan personal från kringliggande restauranger och hotell vill se, turister och långliggare vill se. Den som lever vill se.

Ingen TV

Rummen är små men snyggt dekorerade. Badlakanen äär vikta till elefanter. Det finns fläkt och A/C, badrum med varm vatten men TV saknas. – Även om många gäster vill ha TV på rummet blir nog saknaden permanent, säger Jan. Gästerna får en god natts sömn utan TV, alla gäster. Buddha View känns som ett genomtänkt koncept. Ett koncept det arbetas med för att nå allt högre nivå. Hur många restauranger blir vardagsrum för hotellgäster efter frukost frågar man sig.

Faktaruta

Luc Van Dessel:Hamnarbetare i Antwerpen och bartender. Älskar att resa, surfa och så nära en stand up comedian man kan komma

Nancy Beynen:Har jobbat i asiatiska restauranger i Antwerpen. Hon gillar att busa, trevliga mäniskor och ärlighet.

Jan Snick:Graphic designer. Hade egen annonsbyrå innan han hamnade i Thailand. Älskar design, vattensporter och gymet. Umgås bara med trevliga människor.

Buddha View Restaurant, Bar och Guesthouse
Bang Bao Fishing Village 28 Moo 1, Bang Bao Pier
Koh Chang
Tele: +66 (0)39 558 157, Fax:+66 (0)39 558 158
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.www.thebuddhaview.com

Read 319 times

Antal besökare

I dag361
Månaden22952
Totalt906927

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework