Visste ni att det finns en thailändsk frukt som hjälper vid baksmälla? Den heter Guava, också kallad Farang. Varför den heter Farang är svårt att veta. Månne det bero på den gröna färgen som kanske påminner om vissa farangers ansiktsfärg på morgonen efter en häftig fest?. Men Guava har också många andra hälsobringande egenskaper. Den lär t ex hjälpa mot högt blodtryck, magproblem, halsont och huvudvärk

En annan frukt med välgörande egenskaper är Jujube. Många thailändare äter den dagligen i förebyggande syfte. Det tycks inte finnas någon gräns för vad Jujube kan göra för välbefinnandet.. Den lär till och med kunna förhindra fotsvett om man ska tro en thailändsk man som ätit Jujube varje dag ända sedan han var liten. Han har inte haft fotsvett en enda dag.

Boken ’’Frukter i Thailand och andra tropiska länder’’ berättar om ett 40-tal tropiska frukter som alla finns i Thailand, om deras hälsobringande egenskaper, frukternas historia, om folkmedicin och mycket annat intressant. Den kostar 400 baht + porto och kan beställas per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Den finns också i Phuket, Khao Lak (Ao Nang) KhoLanta, Hua Hin, Koh Chang ock på de flesta av Scan News försäljningsställen.