Se om din hälsa

Se om din halsa Ett arrangerat äktenskap är inte något vi rekommenderar men ibland kan det bli riktigt bra om det sker mellan företag som har människors väl och ve som sin ledstjärna. Det har bevisats vid fler än ett tillfälle att en stimulerande miljö förstärker effekten av träning. Det är också utom allt tvivel att fysisk aktivitet är hälsosamt och bra för kroppen.

Hälsoturism

När det gäller hälsoturism diskuterar man nästan alltid rehabilitering kontra förebyggande åtgärder. Antero AB och Nishaville har utvecklat ett individuellt program som helt enkelt bygger på en träningsform som passar alla. De allra flesta människor är i grunden postivt inställda till fysisk aktivitet och det enda som behövs är en knuff i rätt riktning. Det är oftast en fråga om stöd och inspiration för att komma igång, uppmuntran och uppföljning gör träning till en vana.

Bli av med ledbesvär

I tropiskt klimat kan många människor med ledbesvär, från reumatisk sjukdom eller andra anledningar, komma igång och röra på sig utan att varje steg gör ont. Det kan många gånger vara allt som behövs för att bli av med smärtan. Det kan också leda till att man kan vara mer aktiv och fortsätta att röra på sig utan smärta när man kommer hem. Ett bra exempel är vattengymnastik i pooler med ljummet vatten.

Bo i en fiskeby på stranden

Nishaville i Huay Yang, en fiskeby ca 12 mil söder om Hua Hin, har allt som behövs för att en hälso- och träningsresa ska bli lyckad. Boende direkt på stranden med ett tempel som granne på ena sidan och en nationalpark på den andra. Ett litet gym, en stor swimmingpool, en lång sandstrand, ett SPA och en femstjärnig service. Husen man bor i är av mycket hög kvalitet och allt nödvändigt finns i form av trådlöst internet, telefon, kabel TV , DVD och på toppen av allt en utsökt restaurang.

Använder aktuell forskning

Antero AB företräds av en sjuksyster med många års erfarenhet inom vård och rehabilitering, Kerstin Karlstedt. ”Kunskap från rehab har man mycket nytta av i friskvård och förebyggande träning. Alla våra program bygger på aktuell forskning och kunskap”, säger hon. Antero AB har avtal med Stockholms läns landsting men när det gäller hälsoresor vänder man sig till människor som vill förbättra sin hälsostatus på eget initativ.

I grupp och individuellt

”Vi kommer både att syssla med gruppaktiviteter och individuell träning. Vattengymnastik är redan nämnt, stavgång, qui-gong, pilates, yoga i form av avspänning och andningsteknik är några av de gruppaktiviteter vi har på programmet. Eftersom det kommer att finnas en svensk sjuksköterska och sjukgymnast på plats kommer det även finnas utrymme för individuell behandling och träning”, säger Kerstin.

Avslappning

Det här känns som ett riktigt och viktigt initiativ. Vi har förstått att lika viktigt som träning är avslappning och vila mellan träningarna. Att umgås med andra i gruppen, att göra utflykter. Kanske provar många av deltagarna på Yoga för första gången i sitt liv. Yoga är inget hokus-pokus, det är en andlig tradition från Indien som är minst 5000 år gammal. Det är i första hand en teknik för självkännedom och andlig utveckling.

Förena kropp, själ och sinne

”Sedan yogan kom till västvärlden för drygt 100 år sedan har den förändrats och yoga används idag för att uppnå fysisk och psykisk hälsa. Ordet yoga betyder förening. Vi förenar kropp, själ och sinne. Den yogaform vi använder heter kundaliniyoga och är en vardagsyoga som består av lätta, dynamiska rörelser, andningstekniker, avslappning och meditationer. Kundalini översätts med livsenergi. Genom att träna yoga stärker vi vårt nervsystem och frigör blockeringar i kroppen. Det gör att vi får ett ökat energiflöde och mer livskraft”, förklarar Barbro Albrektsson.

Prova på yoga

På Nishaville har man tänkt på allt och därför också anlitat Barbro som instruktör för Yogaresor. Det är ju också bevisat att många av oss andas fel och har svårt för att slappna av. På en yogaresa kan ett nytt sätt att leva uppdagas och kanske förändra ditt liv i framtiden. Våga prova Yoga. Om det är någonstans man kan må bra oavsett om man deltar i en hälso- eller yogaresa är det på Nishaville. Två till tre veckor går alldeles för fort.

Faktaruta

I samarbete med Odenresor har Nishaville, Antero AB och Yoga-Kliniken i Järvsö utarbetat två olika resor. En tre veckors Hälsoresa som bygger mer på träning men med Yoga som en integrerad del i träningen.
Yogaresan är upplagd på ett två veckors program med tyngdpunkt på Yoga men med fysisk aktivitet som en del i programmet.

Nishaville Anki Leidstedt
tele +66 (0) 870 308 056
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Hälsoresan Kerstin Karlstedt,
tele +46 (0) 707 881 546
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Yogaresan Barbro Albrektsson,
tele +46 (0) 703 157 090
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read 20099 times

Antal besökare

I dag111
Månaden7282
Totalt1646004

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework