Svenska kvinnor från hela Asien

Svenska kvinnorDen 28 oktober stod SWEA Bangkok (Swedish Women Educational Association) värd för 2009 års Regionmöte. För första gången i Asiens SWEA-historia inleddes dagarna med en golftävling, SWEA ASIA GOLF CUP. Denna gång spelade Bangkok och Singapore mot varandra. En läcker golfande kvinna utgör vandringspokal och Bangkok kammade hem segern.

Ambassadörsfrun bjöd på Thaimat

SWEORNA bodde på Hotel Rembrandt på Sukhumvit Soi 18-20. Hotellets svenske VD, Eric Hallin, och hans fantastiska personal såg till att allt fungerade. SWEORNA kände sig hemmastadda och nöjda redan första dagen.Vi var 60-talet SWEOR som intog cocktail vid poolkanten innan vi for med buss till det svenska residenset där vår ambassadörsfru Marie Linnér serverade en underbar Thaibuffet.

Mycket att avhandla

Torsdag morgon samlades alla AO's (Asiens Avdelningsordföranden) samt RO (Regionsordföranden) till styrelsemöte. Under flera timmar diskuterades SWEA's profil, eventuella förändringar, PR, sponsring och mycket annat. Parallellt löpte olika workshops.

SWEA växer

SWEA International består idag av ca 8500 medlemmar spridda på 77 avdelningar och några underavdelningar. SWEA värnar om och vill bevara den svenska kulturen, våra traditioner och vårt språk. Men kanske allra viktigaste, vi erbjuder ett fantastiskt nätverk med alla kvinnor spridda över hela världen. SWEA International ger ut tre stipendier, ett Interkulturellt, ett inom dans, sång och musik samt ett litterärt av vardera 10.000 US dollars. SWEA anses idag av UD som viktig ambassadör för Sverige. Vid SWEA Internationals 30-årsjubileum anordnades en insamling till Stockholms Nationalmuseum. SWEA donerade pengar för att museet skall kunna ge ut en film om dess historia och hur man tänker sig framtiden.

Besök på SPA

Fredag var för de flesta en avkopplingsdag. TRIA, ett holistiskt SPA som ligger alldeles vid Piyavate Hospital slog upp sina portar för tjugo SWEOR som kunde njuta av yoga, matlagnngskurs, lätt sund lunch och avkopplande massage. och dessutom nyttja ställets, Ett verkligt drömställe med fina pooler inom- och utomhus.

Isstatyer

På kvällen var SPASWEORNA utvilade och extra vackra när de slöt upp med SWEOR som shoppat eller varit på sightseeing för att deltaga i kvällens galamiddag. Rembrandts otroligt vackert dekorerade balsal, allt i blågult, isstatyer med SWEA inristat, blommor i svenska färgerna, var helt sagolik.

Galamiddag

Under middagen hölls många tal. SWEORNA från Singapore som är mycket påhittiga och uppsluppna, hade komponerat en särskild sång kvällen till ära. En grupp av unga flickor framförde de klassiska thailändska danserna, innan scenen/catwalken intogs av 16 mannekänger. Alla snyggt sminkade av Make Up Store som ställt ett flertal sminkörer/öser till förfogande.

Modeshow

Nu blev det rivig musik och frasande siden. Marisa Baratelli, en tjusig och kunnig amerikanska ställde upp med sin kollektion av egenhändigt designade kreationer i alla tänkbara färger och former. Man såg och kände att både mannekänger och publik njöt av denna färgprakt och skönhet. Marisa har sin ateljé med 11 anställda på Sukhumvit soi 31 View Tower.Galakvällen bjöd på många trevliga inslag. Till sist slutade många uppe på catwalken med lite häftig discodans, säga vad man vill men uttrycket ”KVINNOR KAN”, det stämmer.

Ett besök till norra Thailand

Tidigt lördag morgon reste flertalet vidare till Chiang Mai och Chiang Rai. I Chiang Mai upplevde vi bl a den fina Loy Khratongfestivalen och i Chiang Rai besökte vi Baan Chiwitt Mai som grundades av en svenska och som än idag är i svenska händer. Skolbarn, ungdomar som är utan familj, gravida övergivna flickor, alla tas om hand på Baan Chiwitt Mai.

Nästa år Hong Kong

Nästa gång alla Asiens avdelningar träffas står Hong Kong som värd. För mer information om SWEA, besök vår hemsida www.SWEABANGKOK.COM Ni svenskor, bosatta här i Thailand och som skulle ha intresse av att veta mer om SWEA, kontakta oss gärna. Våra namn och funktioner finns på hemsidan. Ju fler SWEOR desto roligare.

Read 20112 times

Antal besökare

I dag467
Månaden1000
Totalt1723552

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework