Viktig informasjon

elektrolytHar du følt deg slapp, utilpass og skremmende sliten under oppholdene i Thailand? Eller hørt om turister som havner på sykehus med diagnosen dehydrering?

Symptomene er uforklarlig slapphet, kanskje hodepine, tretthet, ør, eller en skremmende opplevelse av ikke å være « til stede». Slapp av, dette handler ikke nødvendigvis om antydning til hjernedrypp, men væsketap.
For hver høysesong skjer det samme. Noen havner på sykehus eller må ha legetilsyn til tross for nok væskeinntak i form av vann. Men vann er ikke nok i tropiske strøk. Løsningen er imidlertid uhyre enkel. Som ekspeditør Beer på Stefans Mini Mart på Stefans Guesthouse i Jomtien viser fram på bildet; Royal-D, små poser med vannoppløselig pulver, og som inneholder viktig erstatning for væsketap.
Ta en pose per dag, to hvis man fortsatt føler seg utilpass. «Resepten» er som følger: Kjøp et arsenal av «sports-drikken» straks du ankommer Thailand, bruk dem fra dag 1 og til du reiser hjem. Temperaturen er høy her, i perioder er også luftfuktigheten. Man får disse posene stort sett over alt; på apotekene og noen matvarebutikker, de fins også i forskjellige smakstilsetninger og merker. %% Ledende kommunelege i Sør-Varanger kommune, Norge; Dr. Mona S. Søndenå har fått tilsendt innholdsdeklarasjonen av nevnte «sportsdrikker». Og hun kan bekrefte at tilførsel av væske og salt er viktig.
«Vi snakker her om elektrolytter, de er ekstremt nødvendig å tilføre kroppen ved høye temperaturer, det være seg feber eller høye temperaturer ute. Disse forhold gir tap av væske og salter og må erstattes. Hvis ikke, så får man de beskrevne problemene», sier Dr. Søndenå til TP.
Avslutningsvis kan vi legge til at innholdsdeklarasjonen i «sportsdrikken» er glucose, sodium, citrate, potassium og naturlige fruktsmak-tilsetninger, i Royal-D; orange flavour.

Read 15083 times

Antal besökare

I dag785
Månaden26063
Totalt1139622

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework