Strender og øyer

beacheneOm det blir litt for heftig på stranden i Jomtien, så fins alternativer om man er villig til å flytte på seg. Er man solhungrig så kan det bli ensformig å traske opp og ned, til og fra stranden, hver dag, i to, tre eller fire uker. Ikke få oppleve annet enn den ene med dens selgere bestående av massører, pedikyr, manikyr, mat/snacks, frukt, klokker og klær – dette kan regelrett bli meningsløst og til slutt irriterende. For ikke å glemme vannsportaktivitetene som i de usikrede badeområdene faktisk kan gå på livet løs. Og i perioder - avhengig av vind og havstrømmer - så kan Jomtien Beach også fremstå som forurenset av tilflytende søppel og dermed grumset hav.

Baan Amphur

Det fins atskillig roligere strand-alternativer uten å måtte leie speedbåt eller bruke fergene til de nærmestliggende øyene, noen av dem like i nærheten, andre et stykke unna. Å bruke taxi koster ikke all verden, heller ikke leie av minibuss med sjåfør om man tilhører en større gruppe. Den vesle fiskerlandsbyen Baan Amphur Beach for eksempel. Denne brede stranden ligger bare snaue 20 minutters kjøring fra Jomtien, mot sør. Stranden er lite befolket, dette til tross for store hotellkompleks i bakgrunnen. Her fins ingen selgere, kun en rekke restauranter og dets strandpersonell som yter den beste service med solsenger, parasoller og det man måtte trenge av mat og drikke i løpet av dagen. Stedet har også en rekke sjømatrestauranter. Et opphold her gir et velsignet pusterom fra det pulserende livet på stranden i Jomtien.

Nang Ram-stranden

Et annet alternativ befinner seg et stykke unna. Vi, bestående av en gruppe nordmenn og svensker, leide sist vinter ukentlig og i regi av Stefans Guesthouse i Jomtien, en minibuss og satte kursen mot øst, cirka en times biltur til Sattahip og stranden som ligger i Nang Ram. Her tilbrakte vi mange fine, rolige dager med føttene i tilnærmet puddersand samt bading i krystallklart vann. Parasoller var omtrent ikke nødvendige, de store trekronene ga rikelig med nødvendig skygge. Ingen selgere, kun strandpersonell, og restauranter som brakte bestilt mat ned til stranden. Dette området disponeres av Royal Thai Navy. Man kan sitte på stranden, betrakte deres aktiviteter; soldater i trening, marinens flåte, havnen, lekende barn, med en øy rett forut. I beste fall og hvis man er heldig; også spektakulære stunt med larmende jagerfly. Før man slipper inn i dette området, må man imidlertid betale en symbolsk sum til en vaktpost som vi antar er tilhørende Royal Thai Navy. Det fins også en folketom strand noen minutters spasertur fra Nang Ram. Her er kun en enkel bar som selger snacks og drikke, der kjøpte min mann og jeg vann under en trimtur; en ung, glad pike sto bak disken, og før vi visste ordet av det måtte vi delta i en Skype-samtale med hennes venner i Indonesia! Oppsummert; vi kan slå fast at også her, i Hat Nang Ram, finner man fred og rekreasjon. Passer også godt for barnefamilier, stranden/havet er meget barnevennlig, også for de som har problemer med bevegelighet. Vær bare obs på at havstrømmen kan i perioder være sterk, men det merker man kjapt.

Rayong og omegn

Reiser man så langt øst som Rayong, fins det strand-alternativer også her. En enormt lang folketom strand, Mae Ram Phung som ligger mellom Ban Phe og Rayong. Ingen horder av selgere her heller. Men midtveis i lunsjen dukket en elefantfører opp med sin seks år gamle baby-elefant, som lot seg villig mates med elefantførerens medbrakte mat (som kostet 100 THB per pose…). Etter måltidet pakket elefanten sammen plastposen og stakk den i førerens hånd. Et svært hyggelig og eksotisk innslag for oss nordboere.

Tang Pang Beach

Nordnordvest for Jomtien finner vi fergleiet i byen Sriracha. Etter det tragiske ferge-forliset i begynnelsen av november 2013, er kanskje noen skeptisk til å bruke de lokale, ofte overfylte fergene. Men vi gjør det likevel, anmoder om en fergetur, for utenfor Sriracha fins, en øy, Ko Si Chang. Fergene til/fra øya trafikkerer i leia mellom et enormt skipsomlastingsområde, her ligger dusinvis av lektere og skip. Vi mener; om noe skulle skje, så fins eventuell assistanse i umiddelbar nærhet.

Ko Si Chang

Sriracha er en liten by med snaut 20 000 innbyggere og ligger i provinsen Chonburi. En dagstur til Ko Si Chang gjorde oss nysgjerrige; Liten øy, noen tusen innbyggere, vennlige innfødte i sakte tempo, frisk luft, fred og ro, koselige små strender, små fisketimer i krystallklart hav, mer eller mindre bilfritt – vi registrerte kun, og brukte utelukkende tuktuker. Videre; spektakulær natur, klipper, templer, palassruiner, Buddhas fotspor, også videre. Her har etter hva vi forsto, kredittkort ingen verdi, kun kontanter. Da er man kanskje i det virkelige Thailand, langt utenfor de massive, stressende turistområdene. Ko Si Chang vil vi garantert besøke igjen, men da med overnatting.

Read 24778 times

Antal besökare

I dag477
Månaden1010
Totalt1723562

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework