Strandutflukt med barna fra BaanPadeng

Strandutflykt 5Barna elsker jo vann, så da vi oppdaget dette seil-senteret 10 km. syd for Cha-Am, med en entusiastisk eier, Richard Vine og hans dyktige stab på kjøkken og på strand og til vanns, var valget av destinasjon enkelt.

Tre minibusser med barn

Tre minibusser kom med 25 barn ved 10-tiden, og vi var like mange ledsagere av faddere og bidragsytere. Her var det vannsportvester til alle, og det var stor rift om å bemanne båtene. Vannet var rolig og bølgene små, og både den ”store” seilbåten og motorbåten kunne ta 5-6 barn pluss båt-førere.

Føle den lette vindens kraft

Alle fikk seg en tur med begge båtene etter hvert. Så fikk de føle den lette vindens kraft som fremdrift i seilbåten. Eller hvordan 40 hestekrefter er nok til god fart med båten full av barn. Denne båten var det Richard selv som kjørte. Massasjedamene som holder til på den samme stranden hadde kommet med en stor kjøleboks med drikke i beger som gave til barna, og dette var deilig og leskende mellom aktivitetene.

Så var det mat
Damene på kjøkkenet hadde disket opp med mange retter i en flott buffet til barna, som kom gruppevis og forsynte seg. Verten selv gikk rundt og skjenket Cola eller Sprite til måltidet, og da alle var ferdig med å spise, ryddet de pent etter seg og fortsatte leken. Det var kommet et ”hoppeslott” på stranden. Egentlig ikke slik vi tenker oss hoppeslott, men heller en kjempestor oppblåst dobbel sklie med trapp i midten. Og ved siden sto en trampoline til fri avbenyttelse for små og store. Og så var det kommet ”bananaboat”. Det var altså nok av nye aktiviteter til de som orket, eller man kunne la seg begrave i den fuktige sanden.

En kjempefin dag

Før avreise fikk vi 2 nydelige julesanger og et ønske om ”Happy Christmas” av barnekoret. Både Samson og barna, og særlig vi som var ledsagere hadde en kjempefin dag på stranden. Stor takk til våre alltid presise sjåfører som henter og bringer. Og stor takk til SAILING Club Hua Hin med Richard Vine i spissen, for et prikkfritt arrangement. Lørdag 12 desember 2015 hadde vi igjen en hyggelig opplevelse.

Presentasjon av ”BaanPadeng”

En gruppe bidragsytere med tilhold i Cha-Am har etablert samarbeid med et barnehjem for foreldreløse barn, og for barn der foreldrene ikke er i stand til å ta vare på barna. Barnehjemmet ligger i utkanten av Kaeng Krachan National Park, nær grensen mot Myanmar, og har kapasitet til ca. 40 barn. Barnehjemmet ledes av Samson som har greid å skaffe plass til alle barna på den lokale barneskolen i nærheten. Noen av de større barna går på skole og bor på internat i Petchaburi. Vi vil gi barna en ny hverdag og muligheter for utdannelse, arbeid og selvstendighet.

Det er etablert en styringsgruppe på 8 personer, og en konto for innskudd av bidrag. Fra denne kontoen tar vi ut penger og minst 2 av 4 nordmenn fra styrings-gruppen må være tilstede for uttak. Hvert medlem i "fadderordningen" innbetaler en fast sum som tilsvarer f.eks NOK 100,- pr. mnd. Beløpet kan innbetales i sin helhet en gang pr. år (THB.6.000). Andre sporadiske bidragsytere kan selvfølgelig innbetale et beløp man selv føler for.

Konto: Kjell Nordli, Kontonr: 709 226993 9, Swiftcode: SICOTHBK, Siam Commercial Bank LTD, Cha-Am Branch, Ruamjit Road, Cha-Am Beach, 76120 Petchaburi

Morten Berner i styringsgruppen har tatt på seg oppgaven å sende ut informasjon, referat og bilder fra arrange-menter til bidragsyterne, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read 925 times

Antal besökare

I dag355
Månaden24472
Totalt874525

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework