Besøk på barnehjemmet ”BaanPadeng”

BarnehjemmetDet var hyggelig å være tilbake igjen på barnehjemmet mandag 23.11.2015. Denne gang med forskjellige leveranser som ris, egg, melk og matvarer av ymse slag. Pak hadde også kjøpt inn diverse undertøy etc. I tillegg hadde vi en stor pose tøy fra en bidragsyter. Bak på Oves Pickup sto et fullt brukbart kjøleskap med fryseboks. Vi hadde også med oss et stort spann med iskrem.

Aldri tidligere

Vi var 10 i bussen, hvorav 7 aldri hadde vært på barnehjemmet tidligere. Vi ankom omtrent ½ time før barna kom fra skolen, og kom midt i slaktingen av en geit. Barna på BaanPadeng har nok et naturligere forholdt til dyr og mat.

Inviterte til iskrem

Vi fikk en prat med Samson mens vi ventet. Han hadde fått malaria, og det har også flere av barna hatt, så stemningen var litt laber. Da ”skolebussen” kom ble stemningen straks lysere. De voksne som hadde vært der tidligere ble gjenkjent, og det ble skapt god kontakt også med de nye. Da vi inviterte til iskrem stilte barna seg pent på rekke, og fikk spise så mye de orket. Deretter ble vi vist rundt til de enkeltes rom, og fikk stilt spørsmål både til Samson og til barna. De større som var litt bedre i engelsk fungerte som tolker.

Risen til tørk

På plattingen som var laget for ballspill etc. lå risen utover til tørk. Dette er råris som tas inn hver kveld, for å bli strødd utover til mer tørke neste dag, hvis været er bra. Om natten vil det tiltrekke seg fuktighet, derfor denne prosessen hver dag. Alle barna hjalp til i dette arbeidet. Noen feide sammen risen, andre fylte sekkene, og de største barna bar sekkene til under tak. Når alt er tørt nok blir riskornet frigjort fra skallet i en manuell prosess, og så er de selvforsynt med ris i noen uker.

Penger til grus

Et thai - norsk par som var med til Baan Padeng for første gang, reiste tilbake på egen hånd noen dager senere, for å få ytterligere informasjon av- og kontakt med Samson. De donerte der og da penger til grus for å forbedre veien inne på området. Når flere av bidragsyterne kommer til Cha-Am etter nyttår, vil vi prøve å finansiere flere nødvendige tiltak der. Skifte ut utette tak har første prioritet før regntiden.

Så var det obligatorisk fotografering og varme avskjeder før vi måtte av sted. Mørket kommer tidlig, og veien er lang. Vi takker for deltakernes interesser og for eventuelle bidrag som følger av dette!!

Read 2209 times

Antal besökare

I dag54
Månaden7225
Totalt1645947

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework