JOMTIEN BEACH: Omtrent hver morgen går jeg en times trimtur langs Jomtien Beach`strandpromenade. Ofte har jeg kameraet med meg. Og hver gang ser jeg noe jeg ikke har sett før. Langs stranden leves et eget liv, nesten som et samfunn for seg selv med alle familiene som driver solings/badesonene, fiskerne som kommer inn med fangstene sine og andre situasjoner. Her vil vi dele noen av glimtene med våre lesere.

 glimt1

 Sovende mann i båt. Han er nok en fisker denne mannen, kommet inn med fangsten tidlig om morgenen, levert den og nå tar han seg en liten blund.

 
 glimt4 

Kurvflettere. Disse jentene har dukket opp i år (januar/februar 2013), her imponerer, og underholder de oss forbipasserende med sin utrolige fingerferdighet. Blir du tilbydd dem, så kjøp dem, de er garantert håndflettede.

 glimt6 

Sovende mann i hengekøye.

 glimt7 

Sovende baby på fortauet langs strandpromenaden mens resten av familien forbereder dagens gjøremål på stranden like nedenfor.

 glimt8 

Sovende hund på benk med vannflaske.

 glimt9 

Hun stråler av glede, jenta med hundevalpen.

 glimt10

Å fjerne modne kokosnøtter fra palmene er viktig, årlig blir mange mennesker skadet, i verste fall drept av fallende kokosnøtter. Dette arbeidet pågår som regel tidlig om morgenen, før turistene strømmer til strendene.

smykkeselgeren

Hun er kreativ og flittig, Jiab. Hver dag tråler hun stranda langs Jomtien Beach. Smykkene lager hun selv, av behandlede skjell og glassperler. Fargesammensetningen er nydelig. Hun forteller at hun setter sammen smykkene om kveldene etter arbeidstid og om morgenen før hun går ned til stranda.

solbrilleselgeren

Han er også et kjent ansikt i strandlivet. I årevis har han solgt Polaroid solbriller, hevder at han heter Gosh, men helt sikre er vi ikke. Blid og humørfylt er han, og brillene? Ingen juks med denne selgeren, vi har kjøpt flere par briller over år.

fruktselgeren Mr LwanFruktselgeren Mr. Lwan er en glad mann, uansett om han får solgt frukten sin eller ikke. Denne sesongen har vi ikke sett ham, men han dukker nok opp, snart, håper vi, fordi han stråler av glede når vi kjøper våre ananas og meloner. Han forsøker også å lære oss de thailandske ordene for de ulike fruktartene, med delvis hell… Da ler han hoderystende og oppgitt av oss faranger.